Päiväretki lake Mutandalle

Bwindin rauhoittavissa sademetsämaisemissa oltiin 3 yötä eli siis kaksi kokonaista päivää. Toinen päivä meni gorillatouhuissa ja toiselle meillä ei ollut muuta ohjelmaa, kuin päiväretki Lake Mutandalle. Oli ihan mukavaa, että jotain pientä tekemistä oli toisellekin päivälle. Jos tota retkee ei olis ollut, oltais varmaan tehty pitkä kävelylenkki kylistä toiseen vuoria ihastellen. Ei ehkä voida tarpeeksi hehkuttaa Bwindin kauneutta, jatkuvia vuoria joiden rinteillä vaikka mitä kasvimaita ja somia pieniä taloja siellä täällä. Tähän vielä lisättynä tuo Lake Mutandan järvimaisema, ah kyllä Keski-Suomen kasvattien sielu lepäsi.

Lake Mutandalle ajettiin meidän majoituksesta kuoppaista tietä noin tunti. Järvellä hypättiin kapeaan kanoottiin, joka oli kaiverrettu puusta. Kanootin sisälle/pohjalle ei päässyt istumaan eikä mitään penkkejä ollu, vaan siinä istuttiin käytännössä reunojen päällä, niin kapea se oli. Alkuun vähän jännitti, että me keikataan, mutta onneks pienen alkujännityksen jälkeen osattiin nauttia tuosta lämmöstä ja hennosta tuulesta järvellä, sekä tietysti kauniista maisemista. Tällä kertaa päässä soi Virta minne veneen vie (fialla siis, ainahan pitää joku hetkeen sopiva biisi soida päässä).

dsc_0187

dsc_0192-2 dsc_0204-2 dsc_0207-3

Poikettiin kanoottiretkellämme luolaan, jonne aikoinaan oli tapana tuoda perheenjäsenten ruumiit, kun he kuolivat. Luolassa oli useita luurankoja ja yksittäisiä luita siellä täällä. Se oli aika karmivaa, toisaalta luonnollista. Näin oli täällä päin tapana tehdä joskus.

dsc_0213-2 dsc_0215-2 dsc_0218-2 dsc_0224

Lounasta tultiin jo syömään takaisin majoitukseemme ja loppupäivä lueskeltiin kirjoja terassilla ja jälleen ihmeteltiin sademetsää edessämme. Ihastuttiin Bwindiin ja haikein mielin jätettiin tuo maisema taakse, tosin kaivattiin melko viileästä jo takaisin lämpimämpään ilmastoon ja rennot päivät lake Bunyonyilla odotti meitä.

– Fia ja Teemu –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *