Lake Bunyonyi – Mökkilomalla saaressa

3 viikkoinen matkailu Ugandassa oli lähentymässä loppuaan. Bwindistä laskeuduttiin hieman alas päin, mutta vuoristoiset maisemat eivät kuitenkaan vielä loppuneet tähän. Eteläisessa Ugandassa vietettiin yhteensä noin viikko, josta viimeiset 4 yötä Lake Bunyonyilla Byoona Amagara nimisessä paikassa, joka sijaitsee saaressa. Olin joskus nähnyt kuvia kyseiseltä järveltä ja ihastellut sen kauneutta läppärin ruudulta. Oli ihana päästä vihdoin kokemaan se omin silmin. Vesi ja etenkin järvet on itselle niin lähellä sydäntä ja tunnen oloni kotoisaksi heti järvien lähettyvillä. Aivan suomalaista järvimaisemaa tämä Bunyonyi ei kuitenkaan muistuttanut sillä, järveltä kohoaa vuoria ja rinteitä jokaiseen suuntaan mihin katsot. Ilmaston voisi sanoa täällä 2 km merenpinnan yläpuolella olevan melko lähellä Suomen kesää parhaimmillaan. Illat, yöt ja aamut on melko viileitä, mutta päivällä saa onneksi nauttia lämmöstä. Lämpötila pysyttelee siinä 20-30 asteen välilmaastossa, eli ei kovin kuuma, aika sopiva siis. Järviveden lämpötila oli suoraan kuin kesäkuinen suomalainen järvi. Itse nautin raikkaasta järveen pulahtamisesta lähes päivittäin, Teemun mielestä vesi oli jäätävän kylmää, mutta kävi sekin uimassa monesti.

dsc_0002

dsc_0038-2

Byoona Amagara valikoitui majapaikaksi sen vuoksi, että siellä saisi nukkua uniikeissa Geodomeissa. Lisäksi paikka oli merkitty Lonely Planetiin tähdellä ja se oli vieläpä meidän budjettiin suht sopivan hintaista majoitusta. Kuulimme Bwindissä tapaamaltamme aussitytöltä, että ruoka Amagarassa oli todella hyvää ja edullista. Tässä vaiheessa meidän ei tarvinnut enää miettiä, missä yöpyisimme. Lopulta olimme 3 yötä geodomissa, tykästyimme niin paljon tähän yöpymismuotoon(viimeinen yö oltiin budjettisyistä jälleen dormissa). Kyseessä on siis avoimet olkimökit/kodat tai miksikä niitä nyt kutsuisi, noh kuvista näkee paremmin. Se oli vähän niinkuin olisi taivasalla nukkunut, keskellä kaikkia luonnon ääniä. Oma terassi oli myös plussaa ja siinä sai hyvin kuivattua Bwindissä kastuneita vaatteita, tai siis käytännössä kaikki oli kosteaa, Bwindissä satoi iltaisin PALJON.

dsc_0016

 dsc_0060

Byoona Amagaralle kannattaa tulla muutamaksi päiväksi ottamaan rennosti, syömään hyvin, lueskelemaan kirjaa, ottamaan aurinkoa ja uimaan. Muutamia aktiviteettejakin täällä ollessa voi tehdä, mutta me taidettiin olla vähän laiskoja niiden suhteen. Käytiin me kanootilla melomassa tuo vastapäinen saari ympäri, mutta se reissu nyt ei ollut mikään menestystarina 😀 Eivaa, ihan kiva kun käytiin, mutta se melominen oli hankalaa ja raskasta. Lähdettiin kunnianhimoisesti ehkä vähän liian pitkä reitti tekemään siinä tuulessa. Ihan pientä riidankin tyhkää siinä oli havaittavissa. Teemu sanoi takaisin päästyämme ”juuh, no ei tarvii mennä enää melomaan lake Kivulla Ruandassa”. Juu ei, kyllä toi melominen oli nyt kertaheitolla nähty. Ensimmäisenä päivänä me myös lähdettiin kävellen kiertämään tätä meidän saarta, ihan mukava aamupäivän kävelylenkki. Joiltakin saarilta olisi saanut vuokrattua myös pyörät, mutta tämä jäi nyt meiltä välistä.

dsc_0097

Ulkosuihkut oli hienot(mutta kylmät)! Ja hieman pidemmille yksilöille se tarjosi myös upeat näköalat järvelle (lue: ei minulle)

dsc_0064 dsc_0072 dsc_0079-2 dsc_0087 dsc_0093-2 dsc_0105-2

Kerrotaanpa vielä lisää jo mainitsemistani Byoona Amagaran ruuista. Paikan ruokalista on kattava ja eri vaihtoehtoja löytyy hyvin 4 päiväksi (ja vaikka pidemmäksikin aikaa) sekä lounaille että iltaruuille. Paikka tarjoaa ainoastaan kala- ja kasvisruokaa ja sehän sopi meille mainiosti. Useat ruuista oli hyvin kekseliäitä ja joka ikinen annos onnistunut. Hintaa annoksille oli noin 4-6e. Täytettyjä munakoisoja, crayfishpastaa, erilaisia quesadilloja, pizzaa jne…

Muutama nippelitieto Amagarasta: puhelimia sai ladata ilmaiseksi, muiden laitteiden lataaminen maksoi hieman, wifiä ei ollut (nettitikkua sai pientä maksua vasten käyttää), kanootin vuokra maksoi vajaa 2 euroa, koettiin monta kylmää suihkua(kalleimmissa huoneissa omat lämpimät suihkut), kaikki toimi aurinkovoimalla, saari oli täynnä lintuja ja tänne sekä takaisin pääsi joko edullisemmalla tunnin kanoottikyydillä tai vähän hintavammalla 15 minuutin moottoriveneellä.

Byoona Amagarasta jäi oikein hyvä mieli, lämmöllä tätä paikkaa muistelemme!

ps. Postauksien kanssa tullaan muutama viikko myöhässä, koska nettiyhteydet ovat yksinkertaisesti olleet liian huonot. Seuraa meitä instagramissa niin pysyt paremmin perillä reaaliajassa. Meidät löydät seuraavien käyttäjänimien takaa: @lottafialina ja @muliteemu.

– Fia –

Yksi vastaus artikkeliin ”Lake Bunyonyi – Mökkilomalla saaressa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *