Matkalla Ruandaan

Aika Byoona Amagaralla oli tullut päätökseen, rahat käytetty niin, että käteistä jäi juuri ja juuri lounaaseen sekä bussilippuihin Ruandan puolelle. Rasittavaa muuten tämä eri valuuttojen kanssa venkslaaminen, mutta ehkäpä tähän tottuu, väkisinkin. Olimme koko Ugandan 3 viikkoiseen matkaamme aivan älyttömän tyytyväisiä ja Ugandaa voisi hyvin suositella yksittäisenäkin matkailumaana, jopa ensikertaa Afrikkaan tulevalle. Teemme vielä koonnin koko Ugandasta, jossa vielä pientä nippelitietoa, kertausta ym. Kyselkää ihmeessä kommenttiboksissa, s-postitse, facessa, instassa tai jollain omakeksimällä keinolla, jos jokin mietityttää tai haluatte kuulla jostain aiheesta lisää.

Tutustuimme Byoona Amagaralla Tanskalaiseen pariskuntaan, jonka kanssa vietimme viimeisen päivän ja iltapäivän Ugandassa. Otimme heidän kanssa saman moottoriveneen pois Amagaralta ja jaoimme näin kuluja. Mukava välillä tustua muihinkin, vaikka nämä kontaktit melko lyhyiksi matkalla usein jää. Joka tapauksessa 7 kuukauden aikana tulee oltua ihan riittävästi pelkästään kahdestaan, joten tekee hyvää viettää välillä aikaa muidenkin kanssa. Meillä oli hauskaa ja meidän jutut meni aikalailla yksiin. Syötiin vielä lounas yhdessä, oli muuten näin viimeiselle päivälle paras ruoka, mitä oltiin koko Ugandassa ollessamme syöty. Tilattiin monta kulhoa erilaisia ruokia: kasviscurrya, kasviskookoscurrya, paistettuja kasviksia, riisiä sekä ihanaa raikasta guocamolea. Ruokia odotellessamme käytiin myös ostamassa meille bussiliput Ruandan puolelle.

dsc_0005-3 dsc_0006-3

Iltapäivästä sanottiin heipat tuolle ihanalle pariskunnalle, toivottavasti tiemme käy joskus Köpikseen heidän luokse. Neljän maissa bussimme lähti kohti Kigalia. Meidän yllätykseksi bussi oli todella hyvä ja siinä kyllä kelpasi tuo 100 km matka Kigaliin taittaa. Nahkapenkit ja ilmastointi, ai että mitä luksusta. Matka bussissa kesti varmaankin sen 2 tuntia, mutta ainakin 1 tunti meni raja-asemalla säätäessä. Noi Afrikan raja-asemat ei oo ihan lempipaikkoja, mutta kyllä niistä selviää aina jotenkuten. Täytyy vaan varautua käymään usealla eri luukulla ja samoillakin luukuilla vielä uudestaan ja yrittää olla kyseenalaistamatta liikaa koko touhua…

Ruandan rajanylityspaikalla oman lisämausteen tekee tietysti se, että Ruandassa on kieletty ei-biohajoavat muovipussit ja laukut todella ratsataan rajalla. Riemu repes, kun rinkasta revittiin kaikki tavarat ulos pitkin pöytiä. No, löytyihän sieltä yksi muovipussi, jossa kengät oli. Oltiin järkevästi otettu Suomesta mukaan biohajoavia muovipusseja, joissa esim osa kengistä, likapyykit ja shampoot ym. oli. Tosin niitäkin ne oli innoissaan ottamassa pois, mutta noin 5 kertaa, kun oli toistanut ”biobag, biobag, biobag” ja näyttänyt pussissa olevaa tekstiä typerästi sormella osoittaen kerta toisensa jälkeen, niin vihdoin meitä uskottiin.

Viisumin saamisen ja laukkuratsian jälkeen oli ihan jees fiilis ja matka kohti Kigalia jatkui. Maisema jatkui Ruandan puolella vuoristoisena. Liikenne muuttui vasemman puoleisesta oikean puoleiseen, oi miten kotoisaa. Jokin isoa asia muuttui myös, se mistä olimme lukeneet oli todella totta: Ruandan puolella oli siistiä, jopa pienissä kylissä, myös liikennemerkkejä ja nopeusrajoituksia oli joka puolella. Tätä ei todellakaan näe Ugandan puolella. Myös kellonaika siirtyi tunnin taaksepäin, eli pimeä tulee täällä jo kuudelta. Väsyneenä, mutta innoissaan kohti toisen maailmanympärysmatkamaan seikkailuja!

– Fia ja Teemu –

2 vastausta artikkeliin ”Matkalla Ruandaan

  1. Biarkan rakyat yang BODOH bangang ini merasai nikmatnya SUBSIDI kerajaan Barisan Nasio Celaka.Pedulikan rakyat yang bangang lagi biol ini hidup mewah hasil SUBSIDI dan bantuan Kera Jaan yang perihatin.Seronok melihat rakyat ini hidup aman damai makan cukup pakai cukup dan bergaji besar dibawah Kera jaan Basiran Nasio Celaka.Cakap apa pun buang masa krn rakyat terlalu bodoh

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *