Huye – Ruandan yliopistopääkaupunki

Liitimme Huyen reissusuunnitelmaamme ihan extempore. Kibuye oli melko pieni kylä, joten melkein kokonainen viikko kyseisessä paikassa alkoi tuntua vähän liian pitkältä ajalta, varsinkin kun päivät tuntui olevan pääosin pilvisiä. Selvittelimme hieman vaihtoehtoja ja Huye alkoi tuntua ihan sopivalta stopilta ennen Kigaliin paluuta. Se olisi hieman isompi kaupunki kuin Gisenyi ja Kibuye, jossa olimme jo yli viikon viettäneet aikaa. Ajatukset useammasta ravintolasta ja kahvilasta sekä ehkä vähän isommasta ruokakaupastakin houkutteli tässä vaiheessa. Mitään sen kummempaa tekemistä ei Huyessa ole, mutta päätimme silti tehdä kyseiseen kaupunkiin 4 yön visiitin.

Huye on myös Ruandan ns. yliopistopääkaupunki, joten täällä on paljon nuoria, päätimme heti että haluaisimme käydä myös yliopistolla vierailemassa, ihan vain mielenkiinnosta. Sinne suuntasimmekin ensimmäisenä päivänä. Olimme noin 30min kävelymatkan hotelliltamme taittaneet tuonne yliopistolle, kun fiksuna tyttönä noin 20 metriä ennen yliopiston portteja sanoin Teemulle ”Keniassa muuten yliopistossa vieraillessa piti näyttää henkilöllisyystodistukset”, no näköjään sama päti täällä Ruandassa eikähän meillä mitään passeja siinä kohtaa ollut mukana. Teemu lähti mototaxi-kyydillä pikaisesti hakemaan meidän passit ja minä jäin pyörimään kyseiseen kaupunginosaan siksi aikaa. Noniin ja uusi yritys. Pääsimme yliopiston alueelle. Kävelimme ympäriinsä metsissä ja rakennusten välissä sekä vierailimme kirjastossa selailemassa mm. sosiaalityön kirjoja.

img_20161007_114351 img_20161007_114355 img_20161007_114433 dsc_0029

Kävimme Huyessa ollessamme useamman kerran kahvilassa, johon tykästyimme heti. Paikan nimi on Nehemiah best coffee ja se on osa paikallista Peace-projektia, jossa autetaan koulunsa kesken jättäneitä tai jostain muusta syystä koulun ulkopuolelle jääneitä nuoria. Kahvilassa oli kullakin vierailukerrallamme aina näitä nuoria töissä ja he hoitivat hommansa hienosti. Ilo käydä tällaisissa paikoissa! Sen lisäksi, että paikan taustalla on näin hienoa toimintaa, sai sieltä myös melko edulliseen hintaan hyviä kahveja, smoothieita, pirtelöitä sekä myös pikku purtavaa. Huyessa löytyy myös kaksi muuta hyvää kahvilaa, toisesta saa mm. hyvää jäätelöä.

dsc_0032 dsc_0034 dsc_0044 dsc_0045-2 dsc_0049 img_20161008_160929

Huyessa 3 kokonaista päivää oli sopiva aika ja oli mukava lähteä taas kohti Kigalia, josta jo viime kerralla pidimme!

– Fia ja Teemu –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *