Lake Kivu – Kibuye

Kibuye on  Gisenyin lisäksi toinen näistä suositusta kohteesta Kivujärven rannalla. Kibuye on pienempi kylä ja maisemakin täällä on hyvin erilainen, kuin Gisenyillä. Siinä missä Gisenyi oli tasaisempi ja siellä oli pitkiä hyviä hiekkarantoja niin Kibuye on vuoristoinen ja pieniä hiekkarantaspotteja on vain pari. Meidän mielestä Kibuye on kuitenkin paljon kauniimpi ja jotenkin myös sympattisempi. Vuoret ovat upeita ja niiden päältä näkee kauniisti koko kylän ja väleissä virtaavan kirkkaan vihreän veden. Kibuyelta löysimme lopulta enemmän sitä jotain, mitä lähdimme kivujärveltä hakemaan. dsc_0011 dsc_0009-2

Gisenyiltä Kibuyelle siirtymiseen on kaksi eri vaihtoehtoa, joko noin 6 tuntia kestävä bussi tai noin 3 tuntia kestävä lautta. Meille tämä lauttaratkaisu selvisi vasta, kun olimme Gisenyissä ja muutamien kanssa jutellessa kävi ilmi, että lautta voisi olla parempi vaihtoehto. Tie näiden kaupunkien välissä on ilmeisesti todella mutkainen ja aika huonossa kunnossa. Tosin luimme, että tuo tiepätkä on myös kaunein, mitä Ruandasta löytyy, joten ei ihan huono ratkaisu olisi välttämättä sekään. Busseja tosin kulkee joka päivä, kun taas lautta menee vain kahdesti viikossa, torstaisin ja sunnuntaisin. Lauttoja saattaa mennä myös muina päivinä, mikäli kysyntää on paljon. Aloimme asiasta kyselemään ja meille kerrottiin, että tällä viikolla menee lautta myös lauantaina ja päätimme mennä sillä.

Lauantaina 5:45 herätys ja otimme mototaxikyydit viereiseen kylään, josta lautan piti lähteä. Huom. piti. Käväisimme sitten siellä ja takaisin aamuvarhain toteamassa, ettei mitään lauttaa ole lähdössä. Onneks meitä vaan nauratti ja oltiin että jaahas, no lähetään sitten takas meidän majoitukseen, ilmoitetaan olevamme vielä yksi yö ja mennään syömään aamupalaa. Ehkäpä kuukauden reissaaminen oli jo tässä vaiheessa opettanut meille tiettyä rentoutta asioiden suhteen.

Seuraava päivä oli sunnuntai, ei muutakun uusinta eilisestä aamusta ja tällä kertaa löysimme itsemme myös onnistuneesti lautalta, joka lähti matkaan klo 7 aamulla. Tämä vinkki pätee niin tähän lauttamatkaan, kuin myös useisiin bussimatkoihin Afrikassa: Kannattaa olla ajoissa paikalla, että saat istumapaikan. Vaikka lautta oli aika täynnä, niin tuo kolmen tunnin matka taittui oikein mukavasti.

img_20161002_063447

Kibuyellä päivämme ei eronneet päivistämme Gisenyillä paljoakaan. Tosin päiviimme kuului tässä kaupungissa enemmän kävelyä ja erilaisia kävelyreittejä, joita lähdimme seikkailemaan. Yhtenä päivänä lähdimme myös saarireissulle, jolla vieraillaan kahdella Kibuyen läheisyydessä olevalla saarella. Ensimmäinen saari oli nimeltään Napoleon Island ja tämä saari on tunnettu tuhansista lepakoista. Lepakoiden ihmettelyn lisäksi kiipesimme saaren korkeimmalle kohdalle maisemia katselemaan. Upea oli nähdä koko järvi tällaiselta paikalta. Toinen saarista oli nimeltään Peace-Island. Se oli kaunis ja rauhallinen saari, joka käppäiltiin hissukseen ympäri. Tällä saarella ollessamme aurinko tuli juuri sopivasti esille ja Lake Kivu näytti kauneimpia puoliaan. Kyseinen saarireissu oli noin 3h kestävä ja hintaa oli noin 20e yhteensä meiltä.

dsc_0035-2 dsc_0031-2 dsc_0028

Kibuye on sympaattinen pieni paikka, johon on mukava tutustua kävellen ristiin rastiin. Ravintoloita löytyy melko paljon, mutta ongelmana oli löytää paikkaa, josta olis oikeasti saanut hyvää ruokaa. Lopulta löydettiin pari paikkaa, josta sai ihan maistuvaa ruokaa ja joka ilta saimme mahamme täyteen. Vuoristoiset maisemat, uskomattoman kauniin värinen Kivu-järvi ilahduttivat silmäämme muutaman päivän ajan. Hieman tylsäksi se olisi pidemmän päälle käyty, joten päätimme vaihtaa maisemaa Huyeen, lisää siitä seuraavassa postauksessa.

dsc_0031-3

dsc_0067

g0030271-2

dsc_0118-2

dsc_0093-2

dsc_0100-2

dsc_0107

g0040284-2

– Fia ja Teemu –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *