Takaisin Kigalissa

Vietimme Kigalissa 3 kokonaista päivää ennen kuin meidän lento lähtisi Kigalista kohti seuraavaa kohdetta eli Maputoa. Halusimme löytää tälle ajalle jonkun hieman halvemman majoitusvaihtoehdon ja muutenkin jotain vaihtelua edelliseen kertaamme. Päädyimme käyttämään Airbnb:tä ensimmäisen kerran ikinä. Sohvasurffauspaikkojakin yrittimme löytää ja löytyyhän niitä Kigalista useampia. Meillä vaan kävi jotenkin tosi huono tuuri, kun kellekään keltä kysyttiin, ei käynyt tai vastausta ei ikinä kuulunut. Noh, löydettiin kuitenkin lopulta niiiin ihana Airbnb-huone niiin ihanan perheen luota, että ei missään nimessä oltais haluttu olla missään muualla, kuin tässä paikassa. Itseasiassa koko Kigalista teki tällä kerralla vielä erityisen tämä niin ihana majoituksemme.

img_20161010_145631

Kigalissa pääsimme myös ensimmäistä kertaa moneen moneen viikkoon oikealle kuntosalille ja tämä oli myös yksi kohokohta. Tuo sali oli upealla paikalla ja illalla treenatessa näki kauniisti auringonlaskun ja Kigalin valomeren. Treenaamisen lisäksi Kigalissa nautimme ruuasta, sillä ravintoloita löytyy ihan joka lähtöön. Kävimme jo viime kerralla etiopialaisessa Lalibela-nimisessä ravintolassa ja palasimme tänne nyt uudestaan. Etiopialainen ruoka on meidän molempien intohimo, harvinaista herkkua, josta aina sillon tällön pääsee nauttimaan. Lisäksi kävimme kerran lounaalla vielä tuossa ”hotelli Ruandassa” eli Hotel des millecolinesissa, sielläkin saimme todella hyvää ruokaa. Kigalin kirjastossa ja sen yläkerrassa olevassa kahvilassa vierailua voimme myös suositella.

img_20161012_110952 img_20161012_113104 img_20161012_113126 img_20161012_130308 img_20161012_143436 img_20161012_143547 img_20161012_143909

Lämpimimmät muistot Ruandasta jäi kuitenkin tuosta meidän ihanasta host-perheestä. Talo oli todella hyvällä alueella, josta oli noin 30-40min kävelymatka keskustaan. Siellä oli täysin turvallista kävellä myös pimeällä. Plussaa oli tietysti myös vieressä oleva kuntosali. Talo oli kodikas ja siinä oli myös pieni takapiha, jossa oli mukava syödä välipalaa auringonpaisteessa. Talossa oli koko ajan tosi siistiä ja meidänkin huonetta käytiin siivoamassa lähes aina, kun oltiin vähänkin pidemmän aikaa poissa. Jopa meidän kengät puunattiin putipuhtaiksi, en ole ikinä nähnyt meidän Nikejä niin puhtaina 😀 Huoneen hintaan kuului vieläpä aamupala, joka oli joka aamu erilainen ja aina todella hyvä. Lämmöllä muistelemme Judithia, hänen kodinhoitajiaan sekä hänen lapsiaan, ihania kaikki! Lopulta Judith heitti meidät myös lentokentälle myöhään illalla. Edessä oli lento Mozambikiin.

– Fia ja Teemu –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *