Pieniä vaikeuksia ja lopulta rakastuminen Tofoon

Tässä vielä siitä ennen kuin rakastuimme Tofoon: Mozambikin suhteen kaikki ei mennyt ihan niin helposti… Kieli tuo oman haasteensa koko hommaan, täällä tosiaankin vain harva osaa englantia. Matka Tofolle ei ollut ehkä kaikista helpoin. Ostettiin vähän kalliimmat liput shuttle-bussiin, jotka ostettiin Base backpackersin kautta, myös Fatimas guest house myy näitä lippuja. Meille myytiin liput, jolla päästäisiin ovelta ovelle. Eli meidät tultiin aamulla klo 05 aikaan hakemaan meidän Airbnb-kämpän edestä. Tämä oli tietysti hyvä siinä mielessä, ettei tarvinnut pimeällä aikaisin aamulla lähteä seikkailemaan mihinkään. Bussi oli ihan hyvä, sellainen vähän isompi minibussi, siinä ei mitään valittamista.

Meillä on ollut sellainen käsitys shuttlebus sanalle, että se on bussi, joka noutaa kyytiin (usein vain reppureissaajia) eri guest houseista ja ajaa sitten suoraan kohteeseen, jossa taas matkustajat jätetään eri majapaikkoihin kyseisessä kohteessa. No ilmeisesti Mozambikissa shuttle ei tarkoita tätä, meille jäi itseasiassa lopulta täysin epäselväksi mitä shuttle oikeastaan täällä tarkoittaa. Meillä kesti lopulta 2,5h että päästiin ylipäätänsä pois Maputosta, huhhuh… Kyseessä olikin siis ihan normaali julkinen bussi, joka pysähteli vähän väliä ja joka lastattiin ihan täyteen. Matkalle tuli kestoa about 11 tuntia sisältäen yhden 10min tauon ja lopulta meidät jätettiin oman onnemme nojaan Inhambaneen, josta on vielä jonkun verran matkaa Tofolle. Door to door ei enää yhtäkkiä pitänytkään paikkansa. Saatiin siinä pienoinen hetki vääntää, että saatiin lopulta heidät maksamaan meille edes chapakyyti lähemmäksi meidän majapaikkaan(ihan vaan periaatteesta, koska oltiin maksettu kalliimpi lippu). Ei mikään helpoin matka, mutta lopulta oltiin illalla meidän kohteessa eli Tofolla ja Mozambeat Motelissa, joka osoittautui heti todella ihanaksi paikaksi.

dsc_0012 dsc_0013

Tuon vaikeahkon matkanteon vuoksi päätimme aikalailla heti, että olemme koko 2 viikkoa Tofolla, emmekä lähde suotta matkustamaan tässä maassa yhtään sen enempää, kun on tarvis. Hyvä päätös näin jälkeenpäinkin ajateltuna, vaikkakin meidän Mozambik-kokemuksemme valittettavasti koostuu vain Maputosta ja Tofosta. Tofoon oli helppo rakastua ja pienessä sympaattisessa paikassa tunsi olonsa todella nopeasti kotoisaksi. Kotoisan fiiliksen meille toki teki myös se, että Tofolla on myös kaksi suomalaista perhettä, joista toiset omistavat Liquid Dive Adventure-nimisen vesiaktiviteettiyrityksen ja toiset taas pitävät sen yhteydessä olevan Happi-nimistä kasvisravintolaa. Liquidilla vierailimme jokaikisenä 15 päivänä, jotka vietimme Tofolla 😀 Tofosta ja Liquidista tuli meille 2 viikon ajan ihan koti. Huomasimme ensimmäisenä päivänä Tofolla Liquidin Satun ja Jarin tavatessamme jo tunnin jälkeen kirjoittavamme allekirjoituksia sukelluskurssiin liittyen, hups. Mainittakoon, että koko 2 viikkoa Tofolla meni aikalailla sukellushommissa, mutta siitä lisää myöhemmin. Varaudu moneen postukseen Tofoon liittyen 😉

– Fia ja Teemu –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *