“Uskallatko sä sukeltaa?”

Mainitsin jo aiemmin, että asiat menivät Tofolla aika nopeasti siihen suuntaan, että huomasimme olevamme sukelluskurssilla. Muistelen tuota tilannetta vieläkin ja mietin, että miten hitossa tässä kävi näin. Olin Mua viedään-blogin Annikan kanssa facebookissa jutellut Mozambikista ja Tofosta ja tiesin jo etukäteen, että Tofolla asustaa suomalainen pariskunta Satu ja Jari, jotka pari vuotta sitten ostivat Liquid dive adventures nimisen vesiaktiviteettifirman. Päätimme jo heti ensimmäisenä päivänä Tofolla lähteä käymään Liquidilla. Alkuperäinen tarkoitus oli, että tekisimme Liquidin kautta ainakin merisafarin ja ehkä jonkun snorklausretken. Lopulta kävi niin, ettemme tehneet niistä kumpaakaan, haha. Vaan paljon paljon muuta siistimpää!

Istuimme alas Satun ja Jarin kanssa juomaan kaffet ja Satu tokaisi Jarille heti ”mehän puhutaan nämä yli tekemään open water-kurssi”. Hetken aikaa siinä juteltuamme huomasimme jo allekirjoittavamme papereita kurssiin liittyen, me ei tosiaan oltu tässä vaiheessa vielä edes vilkaistu toisiimme tai miettineet yhdessä, aiotaanko me tehdä kurssi. Jossain vaiheessa Teemu kysyi multa ”uskallatko sä sukeltaa?”, siihen vastasin ”kyllä mä haluan uskaltaa”. Ja nähtiinhän se, mä todella halusin uskaltaa, halusin niin paljon että lopulta uskalsinkin kaikesta pelosta huolimatta. Ensimmäisen päivän ilta meni siis reilu 200 sivuista kirjaa päntätessä. Seuraavana päivänä oli vuorossa ensimmäiset allastreenit.

img_20161018_151652

Jo allastreenit jännittivät hieman, edessä oli niin monta ”ekaa kertaa”. Ensimmäinen kerta, kun vedin märkäpuvun päälleni, ensimmäinen kerta kun laitoin itse kaikki sukelluskamppeet kasaan, ensimmäinen kerta kun puin vermeet ylle, ensimmäinen kerta vedessä ne yllä, ensimmäinen kerta kun hengitin regulaattorin kautta. Suoraan sanottuna se oli heti alkuun aika hirveetä. Oltiin altaan matalassa päädyssä ja olin siinä vaiheessa jo varma, etten halua mennä syvään päätyyn ollenkaan, merestä puhumattakaan. Naurattaa kyllä tämä kaikki näin jälkeenpäin ajateltuna 😀 Jos joskus olet miettinyt, olisiko susta itsestä sukeltamaan, saatat saada varmuutta tämän postauksen luettuasi, että kyllä sinusta voi olla siihen, koska minustakin oli.

img_20161021_120814

Sukeltaminen oli itselle alkuun ja vähän alunkin jälkeen täynnä jännittäviä, pelottavia, jopa ihan hirveitä ylitsepääsemättömältä tuntuvia hetkiä, mutta mä voitin ne KAIKKI, siis KAIKKI! Mua ei oo montaa kertaa elämässä oikeasti jännittänyt niin paljoa, kun ennen niitä ensimmäisiä sukelluksia. Vaikka ihan ne ekat sukellukset oli ohi niin sain silti välillä juuri ennen sukeltamaan menoa hirveen jännityksen päälle.

Lopulta sukellettiin 7 kertaa ja varmaan ainakin kuudella kerralla jouduin ottamaan pienen hetken veden pinnalla rauhassa ja vaan hengittelemään ennen kun olin koonnut itseni ja kykenin vastaanottamaan vedenalaisen maailman. Ensimmäisellä kerralla olin suorastaan paniikissa (Jari on ainut ihminen joka pääsi todistamaan tämän 😀 ) ja tarvitsin useamman minuutin rauhoittuakseni, sanoin pinnalla Jarille “voin mä yrittää, mutta en tuu kyllä pääsemään pohjaan asti”, tähän Jari tokaisi nauraen “No kyllähän sä nyt pääset” 😀 Ja kyllä, mä pääsin, oikeassahan se Jari oli, piru vie! Viimeisillä kerroilla tuohon hengityksen tasaamiseen meni sitten enää ehkä 30 sekkaa, max pari minuuttia.

Tulen ja tulemme kirjoittamaan sukelluksesta vielä paljon lisää, mutta tässä se miten minun tarinani sukeltajana alkoi. Mun eteen on avautunut aivan uskomaton maailma!

– Fia –

Yksi vastaus artikkeliin ”“Uskallatko sä sukeltaa?”

  1. Oi kun ihanaa, että ylitit ihan totaalisesti itsesi ja sait kokea isoa onnistumista!

    Tämä teksti oli kuin minun kynästä, kunhan vaan vaihtaa sukeltamisen tilalle kiipeilyn. Ensimmäinen kerta tekemässä solmuja, ekaa kertaa valjaat päälle, ekaa kertaa seinälle, ekaa kertaa alas seinältä, ekat varmistukset… Samalla lailla kuin veden alle painuminen, korkeat paikat pelottavat luonnostaan ihmisiä. Mutta kummasti siihen 8-metriseen seinään tottuu muutamassa päivässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *