Ihana kajakkipäivä Barrassa

Viimeisinä päivinä haluttiin tehdä Tofolla ollessamme vielä jotain muutakin, kun sukeltamista. Haluttiin kokea paikkaa vielä joltain muulta kantilta. Ocean-safari on Tofolla hyvin suosittu aktiviteetti, voihan sillä nähdä maailman isoimman kalan valashain sekä lisäksi mm. ryhävalaita, mantoja, kilpikonnia ja delfiinejä. Me onnistuimme näkemään parven delfiinejä matkalla pois sukellukselta sekä yhdellä sukelluksella näimme myös kilpikonnan todella läheltä, jotkut ovat nähneet sukellusten yhteydessä myös valashaita ja erilaisia haita. Toki tuo valashaiden näkeminen olisi ollut molemmilla meillä isona haaveena, mutta se jäi tällä kertaa kokematta. Onpahan syy palata takaisin Tofolle joku päivä. Syy siihen miksi emme tehneet oceansafaria oli se, että olimme sukellusten yhteydessä viettäneet tunteja tuossa samoisessa veneessä ja koska viime päivinä ei oltu juuri valaita nähty. Tofolla ryhävalaskausi on elokuusta lokakuuhun.

Valitsimme kajakkireissun lopulta siksi, että halusimme päivän olevan takuulla onnistunut. Suomalainen Hanna lähti meidän mukaan tuolle reissulle, hän jäi muuten miehensä Nickin kanssa kolmeksi kuukaudeksi Tofolle tekemään dive master-kurssia wou. Terkkuja sinne! Päivä aloitettiin lava-autoajelulla Barraan, joka sijaitsee ehkäpä 20 min ajomatkan päässä Tofosta. Sieltä napattiin kyytiin kajakit ja jatkettiin vielä pieni matka eteenpäin merenrantaan. Kajakointi aloitetaan laskuveden aikaan, joten vesi on koko matkan ajan melko matalaa ja pohjan sekä vedenalaisen elämän näkee helposti. Kajakointiin ei tarvitse mitään aiempaa kokemusta, se on helppoa, joskin alkuun vaatii hieman, että pääsee sujuvasti toivomaansa suuntaan.

img_20161108_200957

Kun kajakointi vihdoin sujuu hyvin, pääsee todenteolla nauttimaan kuumuudesta, turkoosista vedestä ja silmänkantamattomista maisemista. Puolivälissä pysähdytään luonnon ”laskuvesialtaaseen” uimaan, jossa vesi on todella lämmintä ja lillua voisi ikuisuuden. Aivan täydellistä! Tuohon hetkeen kyllä haluaa usein palata, ajatuksissa palaammekin.

dsc_0026-2

Pulikoinnin ja eväshetken jälkeen jatketaan matkaa paikalliselle saarelle, jossa asustaa 800 ihmistä. Tosin arkena paikalla on heistä vain osa, koska suuri osa käy töissä Tofossa, Inhambanessa tai Barrassa. Saarella oli siis hyvinkin rauhallista, kun me siellä vierailimme. Saarella tehdään tulikuumassa hiekassa (muista ottaa lipposet aka lipokkaat eli flipflopit mukaan) kävelyretki ympäri saaren tutustuen samalla paikalliseen kulttuuriin, nähtiin mm. koulu ja sairaala. Tämän jälkeen paikalliset tekivät meille ison lounaan, jossa nautimme etenkin paikallisesta matapasta, joka on pinaatinkaltaisesta kasvista tehty kookoksinen kasvisruoka.

dsc_0043-2 dsc_0048-2 dsc_0052 dsc_0055-2 dsc_0057 dsc_0061 dsc_0063 dsc_0066-2 dsc_0068

Takaisin matkataan nousuveden aikaan purjeveneellä ja siitä maitse taas lava-autolla. Iltapäivällä noin 3-5 aikaan ryhmän koosta riippuen ollaan takaisin Liquidilla. Näimme kajakoidessamme niin paljon upeita meritähtiä ettemme ole eläessämme nähnyt, pohja joka oli noin metrin syvyydessä oli ihan oikeasti täynnä niitä. Lisäks näimme flamingoja, nekin oli kauniita, etenkin lentäessään, kun siipien alta paljastui kirkkaan pinkki väri. Päivä oli ihan täydellinen!

dsc_0086 dsc_0087 dsc_0088 dsc_0092-2 dsc_0098-2

– Fia ja Teemu –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *