Kohti Etelä-Afrikkaa – Durban

 

Marraskuu 2016

Oltuamme Maputossa yhden yön suuntasimme aikaisin aamulla Inter Capen toimsitolle, josta lähti bussi kohti Johannesburgia. Bussiliput oli muihin ostamiimme bussilippuihin verrattuna melko hintavat, mutta kun oli 24h bussimatka edessä niin oli ihan kiva tietää, että kyseessä on ilmastoitu iso hyväkuntoinen bussi. Ihan hirveästi ei ole ilmastoiduista busseista tai autoista ylipäänsä päästy nauttimaan. Meidän lopullinen päämäärä saavutettiin seuraavana aamuna viiden aikaan, jolloin oltiin Durbanissa. Johannesburgilla ei ole kovin hyvä maine, emmekä halunneet olla siellä yhtään enempää, kun on pakko ja tuo ”pakko” oli 2 tuntia, mikä vierähti bussiasemalla syöden ja vessahätää pidätellen, oli nimittäin vedet poikki koko bussiasemalta ja vessat tästä syystä suljettu. Jes.

img_20161104_212746 img_20161105_080823

Yöbussi Durbaniin hujahti tosi nopeasti, vaikka tuloksena 24h istumisesta olikin kipeät niskat ja turvonneet jalat. Kävimme siinä viideltä aamulla Durbaniin saavuttuamme heittämässä tavaramme meidän Airbnb-kämpille. Emme voineet silloin tuonne vielä jäädä lepäämään, koska edelliset vieraat nukkuivat vielä aamu-uniaan ja lähtisivät pois aamupäivällä. Suuntasimme siis aikaisin aamusta Durbanin tyhjille kaduille ja lähdimme kävelemään rantapromenadia kohti, josta löytyi myös todella mukava aamupalapaikka. Siellä istuskelimmekin koko aamupäivän, nautimme auringosta, kahvista ja katsoimme surffareiden touhuja.

img_20161104_053633 img_20161104_071128

Durbanissa vietimme kaksi kokonaista päivää. Kaupungilla oli selkeästi kaksi eri puolta, tavallaan tykästyimme siihen, mutta koimme siellä myös tunteen, mitä emme ole tunteneet oikeastaan missään muualla Afrikan kaduilla. Siellä oli osa kaduista selkeästi enemmän valkoisille ja osa taas mustille, eräänä päivänä suunnistaessa huomasimme olevamme kadulla, joka muistutti hyvinkin paljon mitä tahansa vilkasta afrikkalaista katua. Olimme reissumme aikana tuohon väenpaljouteen ja sekavuuteen tottuneet, mutta meille tuli parikin ihmistä tuona aikana sanomaan että teidän ei pitäisi ehkä liikkua täällä tai jos liikutte niin olkaa tosi varovaisia tavaroidenne kanssa. Tuli heti vähän sellanen olo että jaaaahas.

Durbanin parasta antia on ehdottomasti koko rantapromenadi. Merivesi oli meille ihan liian kylmää uitavaksi noiden Mozambikin vesien jälkeen. Lisäksi meillä sattui Durbanissa olemaan kelit aika huonot sitä yhtä aurinkoista aamupäivää lukuunottamatta. Hieman kehnoista keleistä huolimatta nautimme elämästä rantapromenadilla ja seurasimme muiden ihmisten viikonlopun viettoa. Kävimme myös katsomassa ulkoapäin Durbanin jalkapallon stadionia, joka on rakennettu vuoden 2010 mm-kisoja varten. Durbanin keskustassa ei ilmeisesti parane juurikaan liikkua pimeän aikaan, mutta meidän airbnb-kämpän asuinalueella pystyi onneksi liikkumaan illallakin huolettomasti ja ravintoloitakin oli hyvin kävelyetäisyydellä.

dsc_0007_blogiin dsc_0011_blogiin

Durbanissa ollessamme kaupungissa pyörimisen lisäksi nautiskelimme aivan ihanasta Airbnb-kämpästämme. Oli ihanaa päästä pitkästä aikaa nukkumaan hyvään sänkyyn, painaa pää tyynyyn ja vetää paksu untuvapeitto päälle, kun tähän mennessä oli nukkunut monissa paikoissa pitkälti lakanalla. Tämä airbnb-kokemus oli aivan ihana ja meillä oli käytössä 100-vuotiaan talon kokonainen yläkerta, jossa jo parin päivän aikana tunsimme itsemme hyvinkin kotoisaksi. Meidän airbnb-houstit olivat ihania ja auttoivat kaikissa asioissa Durbaniin tutustumiseen liittyen. He myös omistivat kaksi kissaa, joista toinen vietti hyvinkin paljon aikaa meidän kanssa yläkerrassa, mikäs sen kotoisampaa kun paijata sylissä kehräävää kissaa. Alla olevat kuvat kyseisestä Airbnb-majoituksestamme.

img_20161104_161121 img_20161105_174750

img_20161104_142343 img_20161104_142352 img_20161105_171457

– Fia ja Teemu –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *