Yksi vuokra-auto, kolme sattumusta

Marraskuu 2016

Durbanista jatkettiin matkaa eteenpäin kahden hyvin nukutun yön jälkeen. Suuntana oli siis Durbanin lentokenttä, josta lähdimme hakemaan vuokra-autoamme. Olimme myös etukäteen päättäneet, että haluamme siitä lähteä sitten käymään suoraan yhdessä ostoskeskuksessa, jonne ei edellisen päivän sattumusten seurauksena ikinä päästy. Me mentiin sinne, koska mä mm. tarvitsin lisää Lush:n palashamppoota. Tuli muuten helvetin kalliiksi toi palashamppoo… Joo myönnetään, alun alkaen suoraan sanottuna aivan tuhoon tuomittu idea lähteä ensimmäisellä vuokra-autolla ikinä suoraan ensimmäisenä koko E-A:n isoimpaan ostoskeskukseen. Jep, todella typerää, niin ja ei sovi unohtaa vasemman puoleista liikennettäkään tässä kohtaa. Meillä siis Teemu on aina ratin takana  koska mulla ei ole edes ajokorttia(vielä).

img_20161106_130837

Juuh elikkäs, niinhän siinä kävi, että saatiin alle tunnin kuluttua auton vuokraamisesta tuolla ostoskeskuksen parkkihallissa auton kylkeen piiiiitkä naarmu lommoineen. Aplodeja, aplodeja. Meinas kyllä koko maailma kaatua tuossa hetkessä. Hyvä puolihan oli se, että ajettiin vain toisen auton koukkuun, eikä toiseen autoon jäänyt jälkeäkään, sen sijaan jälki omassa, tunti sitten lunastetussa vuokra-autossamme, oli valtava. Meni siinä molemmilla kootessa hetki aikaa, kunnes pystyttiin oikeesti olemaan sitä mieltä että ”ihan sama, sellasta sattuu, se on vaan rahaa”. Eihän se näin jälkeenpäin enää hirveen isolta jutulta tunnukaan, mutta oli se kyllä hirvee tunne sillon.

img-20161211-wa0037

Kerrotaan nyt tähän perään heti tämä koko tarina tosta ei niin hyvästä onnesta vuokra-autoon liittyen, koska tämähän ei nähkääs lopu tähän. Ei menny kuin muutama päivä, kun sattui seuraava kommellus. Just ton muutaman päivän aikana olin alkanut sulattaa tota ekaa mokaa ja ajatellut, että kyllä se elämä tästä jatkuu. Oltiin ajamassa muutaman päivän kuluttua noista ekoista tapahtumista Coffee baysta (keskeltä ei mitään) pois päin, tuona aamupäivänä sumu oli ihan valtava eikä tietä nähnyt montaakaan kymmentä metriä eteenpäin. Ajo-olosuhteet oli jo valmiiksi hieman hankalat ja sitten nähtiin tiellä juoksevan lauma lampaita. Teemu veti tietysti jarrut pohjaat ja saatiin just ja just pysäytettyä auto, niin että lauma ehti mennä meidän ohi. Vaan ei ihan koko lauma, nimittäin kaks yksilöä juoksikin vielä meidän lähes pysähdyksissä ollessamme päin autoa, toinen törmäsi kevyesti auton etuosaan ja toinen taas täräytti komeasti auton kylkeen. Tällä kertaa toiseen kylkeen eli saldo: molemmat kyljet lommolla.

img-20161211-wa0036

Eikä siinä vielä kaikki. Vaikka kuinka Etelä-Afrikan teitä kehutaan hyviksi, niin Afrikassa sattuu ja tapahtuu, nimittäin edellinen auto onnistui heittämään kiven sen verran kovaa meidän tuulilasiin, että saatiinpahan kunnon naarmu siihenkin. Sanotaanko näin, että ei ny ihan parhaalla mahdollisella tavalla lähtenyt käyntiin tämä meidän ensimmäinen autonvuokrauskokemus, mutta kaikesta oppii ja aiotaan jatkossakin maailmalla vuokrata autoja. Joskin katsotaan auton vakuutus ja omavastuukohdat hieman tarkemmin läpi. ”Joskus elämässä tarvii vaan maksaa niitä oppirahoja”, sanoi Teemu, ja hei niinhän se on!

– Fia –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *