Ensimmäinen Cape Townissa saa 500 rahaa

Marraskuu 2016

Voihan Cape Town, taas yksi sellainen paikka maailmassa, minne oli ihan pakko päästä. Olinhan ihan jo googlailun ja blogien perusteella lähes valmis muuttamaan Cape Towniin, enkä nyt pistäisi vastaan vieläkään. Vietimme Stellenboshcissa kolme yötä, joiden jälkeen oli aika palauttaa auto Cape Townin lentokentälle ja oleilla sitten viikko tuossa ihanassa kaupungissa. Auton palautus onnistui kolhuista huolimatta tosi iisisti, piti vain täyttää sellainen kaavake, jossa kerrottiin miten kaikki oli käynyt. Lopulta saatiin takkiimme noin 400 euron verran, mikä ei meidän mielestä ollut paha koska oltiin varauduttu pahempaan. Voidaan siis vain suositella kaikille Etelä-Afrikassa auton kolaroimista!

img_20161118_174146 img_20161121_082841

Cape Townin lentokentältä nappasimme taksin majoitukseemme, jonka olimme varanneet viikoksi. Meidän sekadormi oli 11 paikkainen ja saavuimme Cape Towniin viikonloppuna, mikä teki ekasta dormiyöstä pikkusen muita öitä levottomamman(koska pe-la niitä keskellä yötä vähän huppelissa nukkumaanmenijöitä on aina väh. 1 tai 2). Vähän stressasin(ja pistin parhaalle ystävälle sata ääniviestiä aiheesta), että noinkohan jaksan vielä toisen viikon dormeissa nukkua, kaksi viikkoa yhteensä dormielämää, mutta ihan hyvinhän se lopulta meni. Meidän dormissa oli myös kaksi muuta pariskuntaa ja yksi ihan Cape Townissa töissä väliaikaisesti käyvä brittiläinen mies ja tuolla porukalla oltiin melkein se koko viikko, joten vaihtuvuuttakaan ei ollut koko porukan osalta ihan hirveästi onneks.

img_20161118_143057 img_20161118_191505

Meidän Big Blue Backpackers sijaitsi Green Pointissa, josta oli vain pieni kävelymatka Waterfrontille. Näillä alueilla ei sitten ole yhtään mitään tekemistä Afrikan kanssa, naureskelimme brittiläisen kämppiksemme kanssa, että jos olet vain Green Pointissa niin olet sillein ”missä täällä on kaikki tummaihoiset?”. Waterfront oli kaunis, siellä oli ihana kauppahalli, yleellinen ostoskeskus, ihania kahviloita ja ravintoloita sekä kahvikojuja, lisäksi kesäistä satamatunnelmaa. Kävellessämme kulman takaa paljastui pöytävuori ja tässä kohtaa jotenkin häkellyin, nyt mä oon vihdoin täällä, kaupungissa, jossa oon halunnut jo pitkään vierailla. Cape Town täytti siis ihan kaikki odotukset ja enemmänkin!

img_20161118_173418

Cape Townissa riittää tekemistä ja varaisin sinne vähintään viitisen päivää, me viivyimme viikon ja se tuntui aika sopivalta. Meillä oli listalla reissu Hyväntoivonniemelle, ilta Kirstenboschin puistossa kesäkonsertissa, Robben island sekä pöytävuoren ja Lions headin valloittaminen ja tilaa jäi vielä hyvin muillekin ilmaantuville suunnitelmille. Vähän noloa ja tosi harmillista todeta, että kaksi viimeistä jäivät meiltä kokonaan tekemättä. Siis molemmat/ainoat trekkailut, mitä olin Cape Towniin suunnitellut. Olimme jättäneet ne parille viimeiselle päivälle ja kuinkas kävikään, nuo päivät sattuivat olemaan sen verran sumuisia, että vaikka aurinko paistoikin, niin nuo vuoret olivat kokonaan pilvien peitossa eikä näin ollen maisemien katselusta olisi oikein tullut mitään. Jäi kyllä harmittamaan, mutta ens kerralla sit! Kaikista meidän tekemisistä Cape Townissa tulossa vielä lisää postauksia, tämä oli vasta tämmönen johdattelu aiheeseen.

img_20161120_084145 img_20161120_141925 img_20161123_175316

– Fia –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *