Pari vinkkiä Cape Towniin – Neighbourgoods market ja Kirstenboschin kesäkeikat

Marraskuu 2016

Ensimmäisenä iltana Cape Townissa aloimme jo vähän kartoittaa tekemisiä. Varattiin Robben islandin touri sekä koko päivän kestävä retki hyväntoivonniemelle. Samalla kun hyväntoivonniemen reissua guest housemme respasta, niin meille kerrottiin että lauantaisin Woodstockin kaupunginosassa järjestetään Neighbourgoods-markkinat, jotka ovat käymisen arvoiset. Meillä ei seuraavalle päivälle ollut muutakaan tekemistä, joten lähdettiin heti aamupalan jälkeen Uberillä sinne. Ei oltu kai vielä ihan sisäistetty, että nyt ollaan supercoolissa Etelä-Afrikassa. Oltiin nimittäin menossa suoraan markkinoilta treenaamaan, joten oltiin liikkeellä ihan urheilukamppeissa. Paikalle päästyämme selvisikin, että oltiin tultu tyylikkäille hipsuli eli hipsterimarkkinoille. Ei ollu sittenkään mitkään tavalliset afrikka-markkinat kyseessä 😀

img_20161119_100313 img_20161119_100324 img_20161119_101608img_20161119_101550

Suosittelemme kyllä Neighbourgoods-markkinoilla piipahtamista ihan kaikille, jos satut Cape Townissa lauantaina olemaan. Kannattaa olla paikalla ajoissa, eli siis heti kun markkinat vain alkavat eli klo 9 aamulla. Me olimme paikalla 10 aikoihin ja siinä vaiheessa oli vielä ihan tilaa käppäillä ja katsella ympärilleen rauhassa. Jo ennen puolta päivää markkinat olivat jo niin täynnä, että siellä mahtui hädintuskin kävelemään. Me ei tietenkään voitu markkinoilta ostaa mitään (paitsi syötävää), mutta siellä todellakin on paljon ostettavaa, kaikkia ihania desing- ja ekojuttuja. Mutta kyllä siinä ruokapuolessakin riitti ihmeteltävää, ostettavaa ja nautiskeltavaa. Fialle tarttui mukaan vegaaninen nacho-annos ja Teemu kokeili syyrialaista ruokaa. Molempien annokset ihan bueno! Koska oltiin menossa treenaamaan, niin ei järkkärikään sattunut mukaan joten nämä kuvat pikaisesti kännykällä otettu.

img_20161119_145822 img_20161119_162831 img_20161119_164823 img_20161119_181317

Green Pointin guest houseltamme oli vain noin 20 min kävelymatka street work-out pisteelle, joten kävimme siellä neljästi treenaamassa Cape Townissa ollessamme. Rantapromenadi oli myös täydellinen kävely- tai juoksulenkille ja sitä hölkätessä saattoi hetken kuvitella asuvansa tässä ihanassa kaupungissa. Street work out-paikassa oli joka kerta muitakin treenaajia(viikonloppuisin aika täyttä), mutta sai siellä silti rauhassa treenailla ja aamupäivät olikin tähän touhuun parasta aikaa. Välillä sai hyvät naurut, kun joukko afrikkalaisia naisia hienoissa vaatteissa tuli porukalla räkättäen testailemaan laitteita 😀

img_20161119_130456 img-20161122-wa0003

Seuraavalle päivälle meillä oli valmiina suunnitelma, jota olimme myös molemmat odottaneet pitkään. Kesäkuukausina sunnuntaisin järjestetään Kirstenboschin puistossa botanical gardenissa konsertteja, lipuista ei tarvitse pulittaa isoa hintaa ja tapana tuonne on ottaa omat piknikeväät, viinit mukaan lukien. Tapahtuman sivuillakin lukee, että pakkaa mukaan eväät ja omat alkoholijuomat, mutta jätä ärripurriviina kotiin (vapaasti suomennettuna). Ja koko hommahan toimi ihan loistavasti! Oli myös tosi mukavaa katsoa keikkaa, kun tupakointi oli kielletty koko konserttialueella, sitä varten oli syrjemmässä oma paikkansa. Omat roskat piti myös jokaisen viedä mennessään, koska puistossa ei ole roskiksia. Koko botanical garden on upea ja sinne vierailua suositellaan monessa paikassa, vaikket kesäkonserttien aikaan tänne sattuisikaan.

img_20161120_211357 img_20161120_221602

Olimme pakanneet mukaan hyvää viiniä ja napanneet kaupasta tuoretta leipää sekä kaksi valmista salaattia. Koko artistista emme olleet aiemmin kuulleet, mutta nautimme ihan täysiä silti koko tunnelmasta puistossa tuona iltana. Taas kerran pystyi kuvitella olevansa kapkaupunkilainen, tämä on nimittäin todella suosittu tapahtuma nimenomaan paikallisten keskuudessa ja ikähaarukka oli ihan vauvasta vaariin. Keikat alkaa viideltä ja loppuu noin seiskalta eli kotiinkin pääs vielä valoisan aikaan. Mitä etelämmäksi Etelä-Afrikkaa pääsimme, sitä valoisammaksi illat kävivät. Ihana kesä Cape Townissa ja me saimme elää palasen sitä!

img-20161211-wa0053 img_20161120_185336

– Fia ja Teemu –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *