Ensimmäisiä kertoja – Valaita ja Hop on/off-päivä

Marraskuu 2016

Robben island eli saari, joka on tunnettu vankilasta, jossa Nelson Mandela vietti vankeudessa 18 vuotta, kuuluu monien Kap kaupungissa matkailevien suunnitelmaan. Mekin halusimme täällä vierailla, olihan saari historiansa vuoksi hyvin mielenkiintoinen ja meillekin sellainen että ”kun nyt kerran täällä ollaan niin…”-juttu. Odotukset kierrosta kohtaan taisi molemmilla olla aika korkeat ja siksi touri jäi lopulta vähän sellaiseksi ”ihan kiva oli käydä”-jutuksi. Liput saat muuten helposti ostettua samasta kohtaa, mistä touri lähteekin eli Waterfrontista, mutta muista varata se muutamaa päivää aikaisemmin.

dsc_0162 dsc_0164

Ensinäkin tourilla saa jonottaa aika paljon, ihmisiä on ihan hirveesti. Meidän ryhmässä oli iso bussillinen täynnä porukkaa, ei hyvä. Olimme kuulleet, että vankilassa tourin vetäjinä toimivat entiset vangit ja se tietysti lisäsi mielenkiintoa. Jotenkin meidän tuurilla aikataulu meni ihan pieleen eikä me noita entisiä vankeja koskaan tavattu. Käveltiin vain vankilan läpi eikä muu henkilökunta osannut niin hyvin asioista kertoa. Nääh. Ei meidän osalta siis sen enempää tuosta tourista.

dsc_0175 dsc_0181 dsc_0191

Meillä oli kuitenkin ihan käsittämätön tuuri ja näimme sekä laivamatkalla Robben islandille että sieltä pois mennessä useita useita valaita!!! Ilman tätä kokemusta olisimme luultavasti olleet vähän nyrpistyneitä koko reissusta. Mutta se kun matkalla näimme ensimmäisen valaan(Etelänmustavalaan), voi hitto sitä fiilistä. Oltiin molemmat ihan liekeissä, Fia jopa tippa silmässä. Koko valaskausi oli Etelä-Afrikassa ollut huono eikä valaita oltu tänä vuonna nähty juurikaan. Nyt ne kuitenkin päättivä tulla pintaan näköjään koko vuoden edestä. Aivan uskomaton tunne, kun valaita näkyi siellä täällä. Emme kyllä unohda tätä ekaa valaskokemusta koskaan. Takaisin mennessä loppumatkasta saimme myös pariin otteeseen laivamme viereen parven delfiinejä, onko tämä edes enää totta???

dsc_02212 dsc_02272 dsc_0237 dsc_02432 dsc_0260

Ängemme tähän samaan postaukseen ensimmäisen valasbongauskokemuksemme lisäksi myös ensimmäisen hop on/off-päivämme ikinä. Tähän turisti-aktiviteettiin taisi molemmilla liittyä aika paljon ennakkoluuloja, mutta totesimme pienen tutkailun jälkeen sen olevan kätevin tapa tustustua yhdessä päivässä aika laajalti Kap kaupunkiin. Lopulta meillä oli ihan älyttömän hyvä päivä! Suuntasimme ensin Bo kaapin kaupunginosaan, joka on tuttu mäkisistä kaduistaan ja värikkäistä taloistaan. Tuo kaupunginosa kyllä hurmasi meidät, tätä et saa missään nimessä missata jos kap kaupunkiin tulet!

dsc_0008 dsc_0009 dsc_0022-2 dsc_0025 dsc_0028 dsc_0044 dsc_0050 dsc_0054-2 dsc_0057-2 dsc_0059 dsc_0063

Ajelimme busseilla kyllä ihan koko rahan edestä ja kävimme myös pöytävuorella siinä toivossa, että sinne olisimme ylös kävelleet tai ottaneet vaijerihissin sinne. Koko pöytävuori oli pilvien peitossa, joten jäi tämä valitettavasti väliin. Tästä kohtaa näki kuitenkin Kap kaupungin hienosti, joten hyvä että kävimme pöytävuoren juurella piipahtamassa. Ajoimme ympäriinsä kaupunkia, keskustan sykkeestä kalliille huvila-alueelle ja upeille rannoille.

dsc_0065 dsc_0087 dsc_0095 dsc_0101

Meillä oli lounaan jälkeen vielä sopivasti aikaa ja keskustan kohteet jo läpi ajettu, joten päätimme lähteä vielä violetille linjalle, joka johdatti meidät jälleen kerran viinien luo. Tämä oli meille viimeinen päivä Kap kaupungissa, joten mikäs sen parempi päätös, kuin viini-tasting. Emme olisi uskoneet, että niin läheltä kaupunkia löytyy näin upeita viinitiloja. Otimme tastingin, jolla oli hintaa noin 5 euroa, siihen kuului 6 viiniä ja viinilasinkin sai pitää itsellään. Kaunis oli viinilasi, mutta älkää luulko että ne meidän rinkkoihin olisi sujahtaneet, ei. Jätimme ne guest housen viinilasikokelmaa täydentämään.

dsc_0108-2 dsc_0115 dsc_0119-2 dsc_0121 dsc_0130-2 dsc_0143-2 dsc_0154

Koko meidän Kap kaupungin viikko oli ihan täydellinen! Ja se on meille molemmille sellainen, jota edelleen ikävöimme. Kirjoittelemme vielä Etelä-Afrikkaan liittyen koostetta, mutta melkeinpä on E-A-postaukset jo taputeltu.

– Fia ja Teemu –

2 vastausta artikkeliin ”Ensimmäisiä kertoja – Valaita ja Hop on/off-päivä

  1. Kiva seurata teidän reissua 🙂 Teillä on mukaansatempaava tyyli kirjoittaa. Afrikka on aivan uusi maa minulle. Valaita ja delfiinejä on nähty Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, ovat kyllä upeita. Viiniretket ovat tuttuja myöskin samoista maista.

    • Kiitos ihanasta kommentista! Kiva saada positiivista palautetta, me jatketaan samaan malliin 🙂 mennään muuten Uuteen-Seelantiin seuraavaksi ja tarkoituksena olis jatkaa viineihin tutustumista siellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *