Bilehelvetti Vang Vieng, vai sittenkin jotain muuta?

Vang Viengistä on varmasti kaikilla sinne suuntaavilla hieman ristiriitaiset fiilikset. Paikka on luultavasti monelle tuttu käsistä lähteneestä tubeilu- ja bilemeiningistään ja siitä, että hulluimpina vuosina siellä kuoli useita reissaajia tubeillessaan ympäripäissään ja hyppiessään jokeen niistäkin kohdista, mistä ei kannattaisi. Olimme monesta lähteestä lukeneet, että pahimmat vuodet olisivat (ainakin toistaiseksi) ohi ja näin uskalsimme lähteä itse katsomaan, minkälainen Vang Vieng on tänä päivänä.

Bussimatka Vientianesta Vang Viengiin sujui minivanilla ilman mitään ongelmia. Tie oli hyvässä kunnossa ja bussi täysin ajallaan. Suuntasimme suoraan Keosimoon guest houseen, joka valikoitui majapaikaksi hieman syrjäisemmän sijaintinsa vuoksi. Ensimmäisenä iltapäivänä suuntasimme heti syömään ja loppuillan odottelimmekin reissuseuraamme saapuvaksi. Olimme nimittäin sopineet Jyväskylän kavereidemme Kaisan ja Jaron kanssa, että olisimme samaan aikaan Vang Viengissä. Näin ollen vaikka kaupunki ei itsessään nappaisi, niin viihtyisimme paikassa kuin paikassa neljästään paremmin.

dsc_0002 dsc_0003

Vang Vieng taisi yllättää meidät kaikki neljä lopulta aika positiivisesti. Turistien kansoittama paikka se edelleen on, mutta meidän ollessa Vang Viengissä oli itseasiassa aika rauhallista ja usein lounasta tai iltaruokaa syödessämme saatoimme olla ravintolan ainoat asiakkaat. Voimme vaan kuvitella, että aina ei ole näin ollut, sillä useat ravintolat nimittäin ovat todella isoja ja selkeästi myös laajennettuja, rakennettu siis isoja turistimassoja varten. Mitään paikallista Laosilaista elämaa Vang Viengiin ei tosiaankaan tulla/pääse katsomaan, mutta onneksi lähellä oleva luonto sen sijaan on läsnä koko ajan.

dsc_0017 dsc_0019 img_2325 dsc_0008 Neljän hengen porukalla Vang Viengissä oli tosi helppo olla. Ravintoloissa on paljon valinnan varaa ja listat ovat laajoja, joten kaikille sopiva ruokapaikka löytyy ilman kummempia vääntöjä. Lisäksi tekemistä löytyy muutamalle päivälle aika kivasti. Mm. erilaisia luolia, blue lagooneja, tietysti tubeilua tai vaikka kajakointia. Kerromme tulevissa postauksissa lisää siitä, mitä me Vang Viengissä teimme. Me vietimme lopulta täällä kokonaisen viikon, vaikka hieman lyhyempikin aika paikan kokemiseen varmasti riittäisi.

img_20161206_180310 img_20161208_110729 img_20161213_082103

Tärkein huomio Vang Viengissä olemiselle on meidän näkökulmasta se, että valitse yöpaikka ehdottomasti hieman keskustan ulkopuolelta. Muutamina öinä keskustasta nimittäin kuului hirveä jumputus, ei kiitos sinne lähistölle siis yöpymään. Vaikka biletysmeininkiä jonkun verran edelleen on, niin voit myös viettää Vang Viengissä halutessasi aikasi muunkinlaisella tavalla. Me nautimme ehdottomasti lähellä olevasta luonnosta, useista ravintoloista, auringon ottamisesta ja lähes päivittäin joen raikkaassa vedessä uimisesta.

dsc_0024-2 g0170504_blogiin

Itsenäisyyspäivän kunniaksi toki juhlimme Kaisan ja Jaron kanssa hieman, mutta siinä kävin niin että oltiin koko ilta neljästään, käytiin syömässä yöpalaa ja päädyttiin keskiyöllä laulamaan paikallisten kanssa karaokea ja tanssimaan itsemme hengästykseen asti. Sen jälkeen kuuntelimme Keosimoon guest housen pihassa J. Karjalaista ja lopulta kellon ollessa ehkä 1 tai 2, menimme nukkumaan. Siinä meidän ”bilemeininkiä” Vang Viengistä koko viikon osalta.

img_20161208_173239

– Fia ja Teemu –

Yksi vastaus artikkeliin ”Bilehelvetti Vang Vieng, vai sittenkin jotain muuta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *