Vang Viengissä löhöilyn lisäksi sopivasti aktiviteetteja

Joulukuu 2016

Ehkä parhaat tekemiset Vang Viengistä löytyi meidän kohdalla ihan extempore. Ne löytyivät ensimmäisenä kokonaisena päivänä kyseisessä kaupungissa, kun päätimme porukalla lähteä kävellen tutustumaan paremmin koko paikkaan ja sen ympäristöön. Näimme aika pian rantakadulle kyltit näköalapaikasta ja luolasta, jotka ovat aivan lähellä Vang Viengin keskustaa, vain noin 1-2km päässä. Kävelimme ihanien riisipeltojen läpi vuoria ihaillen näköalapaikan (Pha Poak) valloittamisen aloituspaikalle. Emme olleet kumpaankaan noista aktiviteeteista tustuneet millään tavalla aikaisemmin, joten mitään odotuksiakaan ei ollut. Varusteitakaan ei tosissaan oltu mietitty, koska eihän meillä ollut todellakaan suunnitelmia lähteä mitään urheiluun liittyvään tuona päivänä tekemään.

Näköalapaikalle sai suurimman osan matkasta ihan tosissaan kiivetä. Ennen kipuamisen aloittamista pienellä lippuluukulla pyydetään noin euron maksu per naama, kohtuullista. Flipflopit ja mekko olivat ehkä vihoviimeiset varusteet tänne, mutta ei se mitään, hengissä selvittiin. Reitti oli kivikkoinen ja siihen mahtui myös mun inhokkeja eli tikkaita, mulle ihan liian paljon tikkaita. Hiki virtasi ja ylös meno sujui ihan ok, mutta alasmenoon kivikossa liittyy omat haasteensa ja keskittymisen herpaantuessa voi oikeasti käydä huonosti.

Pieni luola löytyi myös matkalla näköalapaikalle

Näköalapaikka ei ole edes kovin korkealla, mutta näkymät sieltä on silti upeat, koska Vang Vieng on itseasiassa aika tasaista aluetta ympäröiviä vuoria tietysti lukuun ottamatta. Meidän lisäksi näimme matkalla vuorelle vain yhden muun pariskunnan, joten tungosta ei ollut. Tosin olimme taas liikkeellä melko aikaisin aamupäivästä. Näköalapaikalle kipuamisessa ei loppupeleissä mene kauaa eikä tämä aktiviteetti ole mikään suurensuuri, mutta suosittelemme sitä kuitenkin ihan ehdottomasti!

Näköalapaikan jälkeen suuntasimme lähellä olevaan Lusi-nimiseen luolaan jälleen kerran odotukset aikalailla nollassa. Maksoimme luolaan pääsystä noin euron maksun per naama, kohtuullista jälleen, ja saimme samalla itsellemme myös taskulamput. Siinä naureskelimme, että noinkohan näitä tarvitaan. Ja kyllä, niitä ihan tosissaan tarvittiin, luola oli nimittäin valtava ja ihan pilkkopimeä. Meidän arviolta se oli ainakin 700 metriä pitkä, ehkä jopa melkein kilometrin. Luola on sinällään aika helppokulkuinen, eikä mitään kiipeämistä tarvitse harjoittaa (alussa parit tikkaat). Vaaralliset kohdat eli rotkot on onneksi rajattu narulla niin, että niitä osaa välttää. Joissain kohti voi olla vesilätäkköjä ja mutaa. Ilmeisesti siellä voisi pilkkopimeässä jossain uidakin, mutta me löysimme vain paikan jossa huljuttaa jalkoja ja pestä kasvot.

Ihmettelimme kaikki tätä siisteintä luolaa missä olimme koskaan käyneet, sammutimme kaikki taskulamppumme hetkeksi ja kuuntelimme pilkkopimeässä luolan hiljaista kaikua. Hieman myös toisiamme pelottelimme. Luolan perukoilla, jep onneksi vasta siellä, näimme kaikki myös suurimman hämähäkin mitä olimme koskaan nähnyt. Hyh, puistattaa vieläkin ajatus siitä. Samoja hämähäkkejä bongasimme paluumatkalla useita, onneksi aavistuksen pienemmässä koossa. Ei tehnyt mieli seinistä ottaa enää tukea tässä vaiheessa.

Yhden päivän aktiviteetiksi Vang Viengissä päätimme lähteä blue lagoonille, joita kovasti mainostetaan. Blue lagooneja on kaksi, blue lagoon 1 ja blue lagoon 3, juu, kekseliäät nimet. Menimme kolmoselle siinä toivossa, että siellä olisi hieman vähemmän porukkaa, koska sinne on tuktukilla aika pitkä matka. Olimme myös lukeneet, että ykköslaguuni on suorastaan kuin kiinalaisten serena. No en tiedä oliko tämä blue lagoon kolmonenkaan loppupeleissä kaukana siitä. Kyyti laguunille maksoi meiltä noin 4e per naama ja pieni pääsymaksu peritään myös laguunille tullessa. Laguunilla oli ihan kiva uiskennella, mutta paikkaan ei paistanut koko aikana aurinko, koska ympäröivät vuoret ovat niin korkeat, kovin lämmin ei siis ollut.

Luolista innostuneena suuntasimme yhtenä päivänä vielä toiselle kävelymatkan päässä olevalle luolalle nimeltä Tham Chang. Siinä missä ensimmäinen luola oli pilkkopimeä ja olimme siellä ainoat tutkimusmatkailijat, niin tämä toinen luola oli valaistu, sinne oli rakennettu kävelyreittejä ja siellä oli aika paljon muita turisteja. Näköalat korkealta luolan suulta olivat kyllä upeat, mutta luola ei edelliseen luolavierailuumme verrattuna ollut jotenkin niin mystinen.

Ei siis tuolle laguunille, eikä jälkimmäiselle luolalle tosiaankaan kovin vahvaa suositusta tule(tosiaan ei nyt mitään hirveitä haukkujakaan), mutta näköalapaikka sekä tuo suuri luola ovat ehdottomasti käymisen arvoisia. Kaikki nämä tekemiset Vang Viengissä ovat edullisia, joten ainakaan hinnan takia ei kannata jättää mitään tekemättä! Jos haluaa itsensä maksaa vähän kipeämmäksi, niin on tarjolla myös kuumailmapallo- ja liitovarjo-lentoja. Tubeilulle kiva vaihtoehto on kajakkiretki. Muistutan, että Vang Viengissä voi viettää useamman päivän ehdottomasti laiskotellen (pari päivää suosittelen näin viettämäänkin), mutta yllättävän paljon pieniä aktiviteettejäkin tästä kaupungista ja sen ympäristöstä löytyy.

– Fia –

2 vastausta artikkeliin ”Vang Viengissä löhöilyn lisäksi sopivasti aktiviteetteja

  1. Oon pitkään seurannut teidän blogia, mutta en ole vielä koskaan kommentoinut mitään. Todella kivasti kirjoitettu ja mielenkiintoinen blogi on. 🙂 Toivottavasti teidän matka jatkuu yhtä mukavasti kuin tähänkin asti.

    • Kiva, että olet jaksanut seurailla blogia 🙂 tällä hetkellä olemme matkalla Tongalle. Tarinoita kirjoittamatta Filippiineiltä ja Uudesta-Seelannista. Vielä muutama Laos-postauskin tulossa, joten pysyhän kuulolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *