Filippiinit – Pari yötä Manilassa ennen paratiisisaaria

Joulukuu 2016

Emme oikeastaan odottaneet tässä kohtaa pelkästään sitä, että pääsemme Filippiineille, vaan odotimme vieläkin enemmän sitä että näkisimme pian Annun ja Miikan, eli Teemun äitin ja veljen. He odottelivat jo meitä valmiina Manilassa, kun me saavuimme sinne keskellä yötä. Olimme Luang Prabangista ottaneet lennon Bangkokiin, jossa vaihdoimme lentokenttää ja suuntasimme suoralla lennolla kohti Manilaa. Saimme siis Thaimaankin leimat passiimme, hehe.

Manilasta ei taida kukaan hirveästi innostua, tuntuu että kyseisestä kaupungista ja sen lentokentästä jopa vähän pelotellaan. Okei, onhan Manila sekava, mutta ei siellä nopealla visiitillä hirveästi pelätä tarvitse. Eikä Manilan lentokenttä ole meidän silmään yhtään hirveä. Emme sitten tiedä missä nämä ihmiset on lentokentillä käynyt, jotka Manilan kenttää arvostelevat. Okei, eihän se nyt ole yhtä viihtyisä ja hieno, kuin joku Bangkokin ja Singaporen kentät, mutta voittaa heittämällä lähes kaikki Afrikan lentokentät, joilla olemme käyneet. Manilan lentokenttä on ihan siisti ja sieltä löytyy hyvin ruokapaikkoja.

Manilan lentokentälle keskellä yötä saavuttaessa ihmiset olivat sankoin joukoin odottamassa rakkaitaan takaisin kotiin joulun viettoon.

Manilan stoppi on aika monelle Filippiineille tulevalle pakollinen. Joskin sen voi kyllä välttää, jos varaa lennon lähellä oleville saarille niin, että Manilassa tarvitsee tehdä vain koneen vaihto. Toistepäin se on tosin aika riskialtista, koska Filippiinien sisäiset lennot ovat oikeasti aika usein myöhässä, joskus taifuunien takia jopa reilusti päivällä tai kahdella siirretty. Riippuen mistä päin Filippiineille lentää ja minne saarelle siellä haluaa, mutta joihinkin paikkoihin pääsee lentämään ihan suoraan ja näin saa vältettyä Manilan kokonaan. Esim Suomesta voi lentää Hongkongiin ja sieltä suoraan Cebun saarelle.

Saavuimme Manilaan keskellä yötä, olimme valvottaneet Annua aamuyön tunneille asti, koska eihän se tietenkään saanut nukuttua, kun tiesi että yli 3 kuukauden jälkeen näkee pian meidät. Olihan se ihana nähdä taas rakkaita ja hetken aikaa ihmetellä, että siinä ne tutut ihmiset nyt on, täällä meitä varten. Nopeat kuulumiset vaihdettiin siinä aamuyön tunneilla ja sitten lyhyehköt 4h yöunet ja herätys uuteen päivään.

Valtavan kokoinen huoneistomme Tropicana Suites hotellissa

Manilan päivälle meillä ei ollut muita suunnitelmia, kuin pyöriä läheisessä Robinsson ostoskeskuksessa ja käydä Annulle hyvinkin nostalgisissa paikoissa. Käytiin nimittäin sen sairaalan aulassa, missä Annu on 17-vuotiaana työskennellyt, eli siis tietty ihan äskettäin, joku muutama vuos siitä taitaa olla. Saatiinpahan hyvä sight seeing kaupungin läpi myös kun ajettiin taxilla sairaalalle ja takaisin. Eipä muuten muutaman kilometrin matkat taitu tässä suurkaupungissa kovinkaan nopeasti autolla (paitsi ehkä yöaikaan), kaupunki on nimittäin aika ruuhkainen. Lentokentällekin mentäessä kannattaa taxi-matkaan varata riittävästi aikaa ettei käy huonosti.

Manilan suurkaupungissa siis pisti silmään hullut kuskit, kaoottinen liikenne, ruuhkainen liikenne, erikoiset julkisen liikenteen bussit, niin eli näköjään liikenne jäi mieleen Manilasta. Itse Filippiinien kulttuuriin muuten ei päässyt vielä yhdessä Manilan päivässä juurikaan käsiksi. Tämän yhden päivän aikana mielessämme oli jo kuva valkoisesta hiekasta, turkoosista merestä, palmuista ja auringosta, oi että niitä ihminen tarvitsee säännöllisin väliajoin ja meidän mielestä edellisestä kerrasta oli jo päässyt vierähtämään liiankin pitkä tovi.

-Fia ja Teemu-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *