Joulu Filippiineillä ihan täydellisessä Al Faro hotellissa

Joulukuu 2016

Toinen aamu Filippiineillä ja suuntasimme suoraan Manilan lentokentälle, josta meillä lähti lento kohti Busuangan saarta. Lento oli aikataulussa ja sujui hyvin. Hilpeyttä aiheutti hieman Cebu Pacific-lentoyhtiön lentoemäntien farkku/farkkuhame-asut sekä matkan aikana järjestetyt tietovisailut, jotka näin joulun alla olivat joululaulu-aiheisia kysymyksiä. Myöskin Busuangan lentokenttä, johon laskeuduimme oli tähän astisista lentokentistä pienin. Jopa Luang Prabangin kenttä oli Busuangan kenttään verrattuna iso. Heti lentokentän vieressä oli karaokebaari, jossa raikasi laulu keskellä aamupäivää. Karaoke, oih, sitä filippiiniläiset rakastavat.

Olimme valinneet porukalla jouluksi hotellin, jossa olisi jotain spesiaalia, jonkun kauniin paikan, jossa olisi kiva viettää rento ikimuistoinen joulu. Varailimme hotelleja joskus elokuussa ja jo silloin moni paikka näytti olevan aika täynnä, joten jouluksi Filippiineille ja lähes minne vaan muuallekin matkustava saa olla kyllä ajoissa varausten kanssa. Onneksi onnistuimme saamaan jouluksi neljä yötä juuri Al Faroon.

Al Faron henkilökunta tuli hakemaan meidät lentokentältä ja pienen automatkan jälkeen vaihdoimme veneeseen, jolla huristelimme loppumatkan hotellille. Hotelli ei ole saaressa, mutta se on niemen kärjessä, jonne ei mene minkäänlaisia teitä, joten ainoa pääsy paikkaan on botskilla. Al Faro sijaitsee kukkulan päällä ja jo sinne kivutessa hiki alkaa virrata. Yläällä kuitenkin käy usein pieni tuulenvire mikä helpottaa vähän lähes liian tukalaa kuumuutta keskipäivällä. Näin kuuma meillä oli reissun aikana ollut oikeastaan vain Tofolla Mozambikissa. Annu ja Miikakin oli tietysti ihan läkähdyksissä, kun suoraan Suomen pakkasista saapuivat Filippiinien kuumuuteen. Kropalla kestää oikeasti aina hetken aikaa tottua noin korkeisiin lämpötiloihin.

Ylös saavuttaessa saimme tervetulomaljat ja istahdimme katsomaan henkeäsalpaavaa maisemaa. Al Faro taitaa olla edelleen yksi kauneimmista paikoista, jossa olemme käyneet. Kauneus ei loppunut pienen allasalueen ja ravintolan maisemiin, vaan vielä enemmän ihmeissämme olimme kun saavuimme ylös torniin huoneisiimme. Oltiin kyllä ihan heti että vau, onko tämä todellista, täälläkö me saadaan viettää joulu. Koko maisema oli aivan super kaunis ja se yllätti joka päivä vain uudestaan, joka aamu ja ilta oli toistaan kauniimpi. Huoneet oli sisustettu beach house-tyyliin yksinkertaisen kauniisti.

Al Faron omistaa sveitsiläis-filippiiniläinen pariskunta ja hotellissa on vain 12 huonetta. Henkilökunta on ystävällisintä ikinä, todella herttaisia kaikki ja he näyttävät todella myös viihtyvänsä työssään, niin hauskaa heillä aina keskenään oli. Ruokalistan valikoima on muutamaksi päiväksi ehdottomasti riittävän laaja ja iltaisin listasta ei tarvitsekaan tilata(mutta voi toki), koska iltaruualle on päivittäin kolme eri vaihtoehtoa joista valita. Aamupalakin valitaan listasta, mutta se kuuluu huoneen hintaan. Al Faro pakkasi ruuat ja hedelmät mukaan myös kaikille päiväreissuille, joille menimme. Ruoka oli joka kerta aivan älyttömän hyvää, mistään ei löytänyt valitettavaa.

Al Faro-hotelli on vähän niinkun keskellä ei mitään, eikä hotellilta noin vain voin lähteä käppäilemään mihinkään. Al Faro kuitenkin auttaa järkkäämään kaikenlaisia päiväreissuja läheisille saarille, joten tekemistäkin muutamalle päivälle kyllä riittää. Kerromme seuraavissa postauksissa noista saarihyppelyreissuista lisää.

Parhaita hetkiä Al Farossa oli ehdottomasti illat, jolloin lämpötila pikku hiljaa viileni tukalan kuumasta siedettäväksi, jopa mukavaksi. Auringonlaskut olivat joka ilta hämmästyttävän upeita. Parasta oli hypätä uima-altaaseen ja ihastella auringonlaskua siitä tai sitten istua altaan reunalle viinilasi kädessä ja odottaa pimeän tuloa. Toisiksi parhaita hetkiä oli aikaiset aamut, kun ensimmäiset auringonsäteet maalasivat vastarannan näkyviin. Heräilin usein jo 6 aikoihin enkä saanut unta enää vain siksi, että halusin nauttia noista taianomaisista aamuista.

-Fia-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *