Mitä kaikkea on Dive Point Alcoy?

Tammikuu 2017

Edellisessä postauksessa kerroimme sukeltamisesta Filippiineillä Alcoyssa Dive Point Alcoyn sukelluskouluttajien Teijan ja Nikon hoivissa. Nyt vuorossa lisää tarinaa kyseisestä resortista ja sen läheisyydestä. Sukeltamisesta riittäisi varmaan lisääkin juttua, mutta katsotaan josko palattais siihen myöhemmin.

Jos nyt yks kuva sukellukseltakin tähän väliin

Yövyimme Dive Point Alcoyn resortissa ensimmäiset kuusi yötä. Se oli todellista lomaa reppureissaajan elämästä. Huoneet ovat tilavat, siistit ja yksinkertaisen kauniit. Suurimmalle osalle suomesta lomalle tulijalle huoneiden hinnat ovat myös matalahkot. Kuten jo edellisessä postauksessa kerroin Dive Point Alcoy tarjoaa huippuluokan sukellusta ja sen lisäksi osalla sukelluspaikoista voi myös snorklailla, se on mahdollista esimerkiksi Oslobissa valashaiden kanssa.

Resortin vieressä on noin kilometrin pituinen paikallisten suosima uimaranta Tinko Beach, jolla saa kulumaan päivän jos toisenkin ja vedessä lillumisesta voi nauttia myös tubeillen. Me jämähdimme useampana päivänä resortin allasalueelle kirjat kädessä, taisimme olla kahden viikon ajan aika tuttu näky tuossa spotissa. Löhöilyn lisäksi Alcoysta noin 10 km päässä olevasta Dalagueten kylästä pääsee helposti Osmenian peakille, joka on koko Cebun saaren korkein kohta. Näin saa sukelluksen ja löhöilyn lisäksi jotain muutakin aktiviteettia lomaansa. Me tosin emme Osmenian peakille ikinä päässeet, kävimme kyllä tuon pienen trekkauksen aloituspisteellä, mutta ylhäällä oli niin sumuista ja mutaista, ettei hommasta tullut mitään. Osmenian peakille siis kirkkaana päivänä!

Sumu yllätti

Veneestä näkymät kohti Tinko Beachia

Eipä ole muuten Dive Point Alcoysta ihan mahdottoman kaukana muutkaan Cebun saaren kohteet tai esimerkiksi viereinen Boholin saari, joten minne tahansa näille suunnille tullessa kannattaa ehdottomasti poiketa Alcoyssa. Tai jos vaihtoehtoisesti olet tulossa Alcoyhin lomalle, niin suhteellisen helposti saat myös jonkun muun lähellä olevan paikan liitettyä reissusuunnitelmaasi. Me lensimme suoraan Puerto Princecasta Cebulle, joten Palawaninkin lomaan Cebun liittäminen onnistuu ongelmitta.

Niko ja Antti ihan intopiukeena

Reppureissaajalle Dive Point Alcoyn hintataso on toki hieman kallis(edullisimman huoneen saa noin 40e/yö), mutta budjettimatkailijakin voi hieman budjettia venyttämällä saada pitkälle matkalleen muutaman päivän huililoman tässä mukavassa resortissa, kuten esim me teimme. Ja pitkällä matkalla on oikeasti ihan kiva välillä tavata myös suomalaisia ja Niko ja Teijakin ottaa suomalaisia vieraita (myös räihnäisiä reppureissaajia) vastaan ilomielin. Tiedän myös muita reppumatkailijoita, jotka ovat Dive Point Alcoyhin muutamaksi yöksi näin tulleet. Suurin osa Dive Point Alcoyn vieraista oli kuitenkin suoraan Suomesta tänne 1-2 viikoksi lomalle tulijoita. Dive Point sopii meidän mielestä siis hyvin reppumatkailijan luksuspaikaksi, sukelluslomailijoille, kaveriporukoille, pariskunnille sekä perheille. Kyllä, Dive Pointilla on tarjota kaikille jotain!

Dive Point Alcoy tarjoaa maistuvan aamupalan, pienehkön lounaslistan sekä joka ilta aivan käsittämättömän hyvän buffetillallisen. Alcoyhin lomalle tulija nautiskelee varmasti lähes kaikki aterioistaan resortissa, enkä usko että niihin pääsee kyllästymään. Lounaslista tosin on hieman suppea, mutta muutamaksi päiväksi riittää siitäkin valinnanvaraa. Me kävimme budjettisyistä ostamassa viereisestä Dalagueten kylästä aamupalatarvikkeemme ja teimme aamupalan joka aamu itse.

Budjettimatkailijan aamupalahetki

Lounasta söimme vaihdellen Dive Pointin listasta tai kävimme Dalagueten parissa ihan hyvässä ravintolassa. Samoin iltaruokia kävimme välillä syömässä Dalaguetessa, mutta suurimpana osana illoista söimme kuitenkin Dive Pointin illallisen, koska emme voineet vastustaa sitä. Tarjolla on aina alkupala, monta pääruokavaihtoehtoa ja jälkiruoka. Pöydästä löytyy aina kala, kasvis ja lihavaihtoehdot eli jokaiselle jotakin. Mieleen jäivät superhyvät kotitekoiset sipulirenkaat sekä filippiiniläiset kasvisnuudelit. Nälkähän tässä tulee. Ja jano, sillä Alcoyn Caipirinjat filippiiniläisillä calamanseilla (eli limeillä) vievät kielen mennessään.

Calamanseja

Dive master harjoittelija Antilla sujui sukeltaminen jo ilmeisesti sen verran hyvin, että lisähaastetta harjoittelujaksolle piti hakea baaritiskin puolelta drinkkien teon muodossa.

– Fia ja Teemu –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *