MAJAPAIKAT

UGANDA

Entebbe backpackers / Entebbe

Hinta: noin 23e / yö, 2 hengen huone omalla kylpyhuoneella. Aamiainen ei sisälly hintaan. Lyhyt matka lentokentältä. Hyvin ruokapaikkoja lähistöllä, myös ihan jees ruoka omasta keittiöstä. Wifi löytyy. Lämmin suihku.

Red chilly hideway / Kampala

Hinta: dormi 11 usd / yö / hlö, kahden hengen huone 33 usd / yö. Kampalan keskustasta noin 9 km päässä mukava iso guest house, jossa myös uima-allas ja hyvää sekä ok hintaista ruokaa talon puolesta. Ilmaiset shuttle-bussit kulkevat 4 krt päivässä Kampalan keskustaan ja takaisin. Tässä ei ole lähistöllä juurikaan muita ravintoloita. Aamupala ei sisälly hintaan. Wifi löytyy. Mukava ja suht rauhallinen paikka. Viikonloppuisin uima-altaalla riittää meininkiä, kun paikalliset perheet tulevat viettämään vapaa-aikaansa, muuten melko rauhallista on. Lämmin suihku löytyy ja muutenkin siistit jaetut kylpyhuone- ja wc-tilat.

Nile river camp / Jinja

Hinta: Dormi 12 usd / yö / hlö. Jinjasta jonkun matkan päässä keskustasta. Bodaboda Jinjan keskustaan tällä välillä maksaa noin 1,5e/hlö suuntaansa. Jos bookkaat koskenlasku-reissun Nalubale raftingin kautta, sisältyy hintaan 1 yö täällä. Tajuttoman kaunis paikka niin kauniilla näkymällä suoraan Niilin ylle. Rauhallinen paikka ja ihan ok ruoka. Huoneet ihan ok tasoa. Lämmin suihku. Jo pelkästään ton näkymän takia tässä paikassa viihtyy. Täältä pääsee uimaan suoraan Niiliin ja liaanilla pääsee hyppimään veteen.

Red chilli rest camp / Murchison falls nationalpark

Hinta: Safariteltta 33 usd per yö, jaetut kylpyhuoneet ja wc:t. Ei wifiä, kylmät suihkut. Sähköt oli osan aikaa päivästä päälle, tällöin sai ravintolan pistorasioita käyttää kameran/kännykän ym. lataamiseen. Mahdollisuus myös telttailla omalla teltalla. Tämä taitaa olla edullisin paikka yöpyä koko kansallispuiston alueella. Ruoka perushyvää ja melko edullistakin huomioiden että ollaan kansallispuistossa, lounaalla käytössä menu, iltaruualla piti valita kolmesta eri päivittäin vaihtuvasta vaihtoehdosta. Huom. kansallispuistomaksu on 40usd/hlö/24h ja myös kyyteihin kansallispuistoon ja pois menee monta kymmentä euroa.

Hotel Aponye / Kampala

Hinta: Double room omalla kylppärillä n. 13,5e/yö. Wifi sekä lämmin suihku löytyy. Aamupala kuuluu hintaan, mutta vain yhdelle henkilölle. Keskustan sykkeessä ihan ok yöpaikka esim siinä tapauksessa, että pitää ehtiä aamulla lähtevään bussiin. Mutta Kampalassa useammaksi yöksi yöpymiseen emme tätä kuitenkaan suosittele. Melu kuuluu sisälle myös yöaikaan. Muuten ihan perus siisti hotelli ja hintaansa nähden hyvä.

Bwindi backpackers / Bwindi nationalpark

Hintoja tähän emme erikseen ala merkitsemään, koska vaihtoehtoja oli paljon. Suosittelemme kyseisen guest housen nettisivuilla piipahtamista. Tarjolla oli dormiyöpymistä sekä double-huoneita omalla kylppärillä. Sen sijaan, että maksat pelkästä huoneesta, pysyit ostamaan myös b&b vaihtoehdon tai half-/fullboardingin. Meillä majoitus sekä kaikki ruuat kuuluivat Gorilla special-pakettiin, jonka ostimme. Sympaattinen paikka, jossa henkilökunta on todella ystävällistä. Asiat ei aina hoidu ihan mutkattomasti, mutta lopulta jotenkin hoituvat kuitenkin. Ruuat oli meidän mielestä erittäin hyviä, myös pakattu lounas. Wifiä lupailtiin, mutta voisimme veikata ettei se ole piiitkään pitkään aikaan toiminut. Lämmin suihku löytyy, mutta sitä täytyy muistaa pyytää.

Byoona Amagara / Lake Bunyonyi

Hinta: Yöpyminen Geodomissa jaetulla kylpyhuoneella noin 27e, dormiyöpyminen 6,5e/hlö. Suosittelemme ehdottomasti edes yhtä yötä Geodomissa, niin upea ja uniikki majoitusmuoto se mielestämme oli. Dormit on kyllä myös hyvin viihtyisät ja hinta edullinen. Byoona Amagarasta voit lukea enemmän blogista. Lyhyesti: Paikka sijaitsee saaressa, ruoka hyvää ja edullista, koko paikka toimii aurinkovoimalla.

RUANDA

Discover Rwanda youth hostel / Kigali

Hinta: Yö 4 hengen dormissa noin 17e/hlö. Isommissa dormeissa yön sai hieman halvemmalla, täällä on myös double- ja twinhuoneita, mutta ne oli melko kalliita. Sijainti rauhallisella paikalla, noin puolen tunnin kävelymatkan päässä keskustasta. Aamupala sisältyy hintaan. Melko toimiva wifi. Lämmin suihku löytyy, mutta vain yläkerrasta.

Centre d´accueil de l´eglise presbyterienne / Gisenyi

Tämä on ehdottomasti kaupungin paras paikka yöpyä budjettimatkailijalle. Double-room omalla kylpyhuoneella oli 11e, dormilla oli hintaa vain vähän reilu 3e. Aamupala ei sisälly hintaan, mutta sen syö helposti noin 2 eurolla per hlö. Täällä paikassa ei ole mitään hienouksia, mutta huoneet on tilavat ja siistit sekä palvelu hyvää. Älä siis odota mitään wifiä ja varaudu kylmiin suihkuihin. Paikka sijaitsee keskustassa, mutta yöt saa kyllä nukkua ihan hiljaisuudessa. Rantaan on noin 5-10 minuutin kävelymatka.

Home st. Jean / Kibuye

Hinta: Pieni double-room jaetulla kylpyhuoneella noin 16,5e/yö. Tarjolla on monia erilaisia huoneita eli myös dormeja sekä kalliimpia isompia huoneita omalla kylpyhuoneella löytyy. Tuo kyseinen huone, jossa me majoituimme oli todella pieni ja sänkykin oli nipinnapin 120cm leveä. Aamupala sisältyy huoneiden hintaan, wifi löytyy, ainakin jaetuissa suihkuissa vesi kylmää. Paikka on erittäin kauniilla paikalla ja näkymä Kivu järvelle on upea. Paikalla on myös oma hyvä ja suht edullinen ravintola. Sijaitsee pienen kävelymatkan päässä pääkadulta. Rauhallinen paikka yöpyä. Tämä on melko suosittu paikka (etenkin paikallisten/kirkon työntekijöiden keskuudessa), esim me emme saaneet täältä huoneen kuin yhdeksi yöksi, koska muuten paikka oli täynnä low-seasonista huolimatta, harkitse siis varauksen tekemistä.

Best western ecohotel / Kibuye

Hinta: Douple room omalla kylpyhuoneella n. 16,5e/yö. Parvekkeelliset huoneet maksaa hieman enemmän. Sijaitsee Kibuyen keskustassa, mutta öisin on silti rauhallista nukkua, niin pieni tämä kyseinen kaupunki on. Hintaan kuuluu yksi aamupala, toisen voi ostaa 3e hintaan. Lämmin suihku ja wifi löytyy. Hintalaatu suhde on kohdillaan tässä hotellissa, mutta mikäli kaipaat majoitusta järven rannalta upeista maisemista, valitse joku muu paikka.

Beaux arts hotel / Huye(Butare)

Hinta: Double-room omalla kylpyhuoneella 11e/yö. Aamupala ei sisälly hintaan, mutta sen saa ostettua edullisesti (n. 1,5e/hlö). Ei wifiä, ei lämmintä suihkua. Sijainti hyvä ja ravintoloita löytyy lähistöltä. Keskeisestä sijainnista huolimatta yöt saa nukkua rauhassa. Hyvää budjettihintaista yöpymistä!

MOZAMBIK

Mozambeat motel / Tofo

Hinta: Double-room omalla kylppärillä 33e/yö. Tarjolla myös hieman kalliimpia huoneita, safaritelttamajoitusta sekä dormi. Todella mukava paikka kivalla uima-allasalueella. Baari/ravintola on erittäin viihtyisä ja paikka järjestää erilaisia tapahtumia ja mm. leffaillan joka keskviikko. Mozambeatilta on noin 15min kävelymatka Tofon keskustaan. Suihkut lämpimät. Wifi maksullinen. Aamupala ei kuulu hintaan, mutta ravintolalla on hyvät aamupalat suht edulliseen hintaan.

Pariango beach motel / Tofo

Budjettimatkailijan ykkösvaihtoehto! Pieni kahdenhengenhuone jaetulla kylppärillä vähän reilu 10e/yö. Sijainti ihan huippu, eli ihan Tofon keskustan kupeessa, mutta yöt saa silti nukkua rauhassa. Mukavat hengailutilat. Ulkosuihkut ovat kylmät, mutta dormien puolella voi käydä käyttämässä lämmintä suihkua. Huoneet ovat tosi tosi basic, vain sänky, tuuletin, hyttysverkko ja hyllykkö, mutta silti viihtyisät. Toimiva wifi. Aamupala ei sisälly hintaan, mutta lähistöltä löytyy monia edullisia aamupalapaikkoja

Kenya guest house / Maputo

Hinta: Doubleroom omalla kylpyhuoneella noin 30e/yö. Maputon hintatasoon nähden perushintainen. Lämmin suihku, toimiva wifi. Sijainti ihan ok. Parhaimmista ravintoloista ehkä hieman kaukana, mutta kyllä sen matkan alkuillasta ihan suht turvallisesti kävelee.

ETELÄ-AFRIKKA

Earthworm backpackers / Margate

Hinta: Kahdelta hengeltä 9,5e / yö. Oma huone, mutta jaettu kylppäri. Tosin oltiin ainoat asukkaan ja luultavasti tässä paikassa ei ole koskaan täyttä. Paikka on keskellä ei mitään, hieman räihnäinen, vähänniinkun mökkiasutus. Lämmin vesi, ei wifiä. Hintalaatusuhde ok. Omistajat leppoisia ja mukavia. Kodikas paikka. Tänne kannattaa tulla vain jos liikut omalla autolla, sillä lähistöllä ei ole mitään eikä paikka tarjoa mitään ruokaa/aamupalaa.

Jungle Monkey guest house / Port St Johns

Hinta: doubleroom 24e/yö jaetulla kylppärillä. Aivan ihana paikka, kauniit huoneet, mukava henkilökunta, ihania kissoja, hyvä yhteinen keittiö, aulassa toimiva wifi. Lämmin suihku. Kodikas paikka, täällä viihtyy kyllä muutamia päiviä!

Sugarloaf backpackers / Coffee Bay

Hinta: Kahdenhengen safariteltta 26e/yö. Mukava paikka, viihtyisät safariteltat, myös muita majoitusvaihtoehtoja. Kivat yhteiset oleskelutilat. Ei wifiä. lämmin suihku löytyy. Paikan oma ravintola on ihan jees. Surffareiden kesken suosittu paikka.

Ubuntu backpackers / Jeffreys Bay

Hinta: Doubleroom jaetulla kylppärillä 25e/yö. Tämä ei ollut meidän lempparipaikka. Iso talo TÄYNNÄ reppureissaajia, dormit vähän sottaisen näköiset. Aamupala kuuluu hintaan, mutta tarjolla vain valkoista leipää, pikakahvia ja muroja. Sijainti hyvä, vaikka reissaajia oli paljon ja osa taisi juhliakin niin yön sai silti nukuttua hyvin. Lämmin suihku ja toimiva wifi, lisäksi olohuoneessa mahdollisuus katsoa leffoja.

Jembjos backpackers / Knysna

Hinta: Dormi 9e/yö/hlö. Myös twin/double-huoneita, hieman kalliimpaan hintaan toki. Todella todella kodikas iso omakotitalo, ystävällinen omistajapariskunta, viihtyisä (vaikkakin 11 hengen) dormi omakotitalon yläkerrassa. Itsepalveluaamupala kuuluu hintaan: leipää, kananmunia, kahvia, hedelmiä. Lämmin suihku ja toimiva wifi. Hyvä sijainti, pienen kävelymatkan päässä waterfrontista. Tältä majapaikalta saat vuokrattua myös pyörät.

Hermanus backpackers

Hinta: Dormi 11e/yö/hlö. Viihtyisä paikka, tilava kuuden hengen dormi. Lämmin suihku ja toimiva wifi. Hyvät keittiötilat. Aamupala sisältyy hintaan, tarjolla vain valkoista leipää, pikakahvia ja muroja. Sijainti hyvä, vain parin minuutin kävelymatka rannasta. Paikalla viihtyisät hengailutilat ja uima-allas.

Banghoek place / Stellenbosch

Hinta: Dormi 11e/yö/hlö. Viihtyisä ja suht tilava 6 hengen dormi, jossa oma kylpyhuone. Viihtyisät hengailutilat sekä uima-allas. Monipuolinen aamupala sisältyy hintaan. Lämmin suihku ja toimiva wifi.

Big Blue backpackers /  Cape Town

11 hengen sekadormissa 11,5e/yö/hlö. Kyseessä aika iso guest house ja siihen nähden siellä oli myös siistiä. Sijainti Green Pointissa oli ihan täydellinen, rauhallista aluetta, riittävästi hyviä ravintoloita lähistöllä, myös pari isoa ruokakauppaa. Lyhyt kävelymatka waterfrontille sekä noin 20min kävely street work out-pisteelle. Suurin osa henkilökunnasta hyvin ystävällistä. Paikan suuruudesta huolimatta rento ja kodinomainen paikka. Keittiö on iso ja hyvin varusteltu. Aamupala kuului hintaan: kahvia, mysliä, muroja, leipää.

LAOS

Vientiane Star hotel / Vientiane

Doubleroom omalla kylppärillä 22e/yö, aamupala kuuluu hintaan. Viihtyisä guest house kivalla oleskelutilalla. Vientianen tasoon tosin jopa hieman kallis. Huoneemme haisi ihan homeelta, joten vaihdoimme paikkaa yhden yön jälkeen. Lämmin suihku, toimiva wifi, hyvä sijainti. Ei vahvaa suositusta tälle paikalle lähinnä homeisen hajun ja tasoon nähden hieman korkean hinnan vuoksi.

Lucky backpackers / Vientiane

Doubleroom omalla kylpyhuoneella 14e/yö. Huoneet suht tilavat ja siistit. Dormit vähemmän viihtyisät. Aamupala sisältyy hintaan. Sijainti todella hyvä. Rauhallinen paikka yöpyä, hintalaatu suhde hyvä.

Keosimoon guest house / Vang Vieng

Oma bungalow kylppärillä 7e/yö. Tämä paikka sijaitsee hieman kauempana keskustan metelistä, mutta silti lyhyen kävelymatkan päässä. Viereinen paikallinen karaokebaari soittaa musiikkia melko kovalla, mutta yleensä sekin hiljeni viimeistään 11-12 aikaan. Paikka ei tarjoa aamupalaa, mutta aamukahvi kuuluu hintaan. Omistajat äärettömän ystävällisiä ja paikka meidän mielestä muutenkin ihana. Ihan täydellinen yösija Vang Viengissä vierailulle. Lämmin suihku ja toimiva wifi.

Nola guest house / Lähellä Kasi-kylää pienessä Na-kylässä:

Doubleroom omalla kylpyhuoneella ja viihtyisällä yhteisellä parvekkeella 16e/yö, aamupala sisältyy hintaan. Ehkä sympaattisin majapaikka ikinä. Tule tänne elämään lähelle Lao-kulttuuria, vieraile kylissä, käy paikallisessa koulussa, lähde kävelyretkelle läpi kylien ja riisipeltojen läheisen joen uimapaikalle polskimaan. Omistaja perhe + urugualainen Alec ovat aivat ihania. Ruuat syödään yhdessä ja ruoka on aina täydellistä lao-ruokaa. Ei wifiä (sitä et täällä tarvitse), kylmä suihku. Tällä paikalla ei myöskään ole tarjolla wc-paperia eikä sitä saa mistään ostettuakaan eli ota omat mukaan, jos sitä kaipaat.

Somchit guest house / Luang Prabang

Doublen hinta vaihtelee 13-17e välillä sesongin mukaan. Todella siistit ja isot huoneet. Mukava henkilökunta. Lämmin suihku ja wifi löytyy. Sijainti hyvä. Viivyimme tosin täällä vain yhden yön, koska samaa tasoa löysimme lopulta halvemmallakin.

Suankeo guest house / Luang Prabang

Doubleroom omalla kylppärillä 11,5e. Perustasoinen siisti paikka, ei paljon muita reissaajia. Ystävällinen henkilökunta. Lämmin suihku ja wifi (joka tosin toimii heikosti). Sijainti hyvä, lähellä nightmarketia.